Zomer make-up tips

Hey Iedereen,

Het is eindelijk zomer in België! En zomerse makeup vraagt toch een paar aandachtspunten die ik met jullie wil overlopen.

Wanneer het overdag zonnig en warm is kan je best steeds een primer gebruiken die je foundation langer mooi en mat houdt. Primers vind je voor verschillende huidtypes dus kies de juiste voor jou huid of laat je begeleiden in het instituut. Op warme dagen kan je kiezen voor een BB creme of getinte dagcreme. Deze foundations geven minder dekking maar geven wel een mooie gezonde gloed. Let wel: een bb creme is niet voldoende verzorgend voor de rijpere huid. Doe hier steeds je dagcreme aangepast aan jou huidtype onder! Je kan in de zomermaanden best meteen een zonnecreme met factor 30 of 50 aanbrengen als dagcreme onder je foundation. Zo ben je het best beschermd.

Ga op zonnige dagen aan de slag met frissen kleuren. Felle kleuren kunnen als oogschaduw, eyeliner, lipgloss of als blush. Kleuren zullen feller zijn en beter dekken als je eerst een oogschaduw primer gebruikt. Gebruik hier slechts een heel dun laagje van. Less is more!

blogGebruik waterproof producten in de zomer. Dit is zeker belangrijk rondom de ogen. Gebruik een waterproof eyeliner en waterproof mascara als je gaat zweten of zwemmen om panda oogjes te vermijden.

In onderstaande video tutorial heb ik een enkel een bronzer gebruikt die mijn contour en blush vervangt. In de zomer kan je iets meer bronzer gebruiken om een gezonde gloed te creëren. Gebruik gerust ook een bronzer met een shimmer in of een highlighter.

Voor overdag raad ik een lipgloss aan. ’s avonds kan je dezelfde look upgraden door een feller gekleurde lipstick aan te doen en je bent klaar om van het strand naar de bar te gaan. Het leukst zijn toch die zomeravonden die je niet gepland had en die onverwacht tot de vroege uurtjes doorgaan, niet? Houd daarom steeds een lipstick in je handtas.

Kijk onderaan voor de tutorial op mijn youtube kanaal voor extra tips en voorbeelden.

Producten die ik gebruikte in het filmpje:

Sothys Pore refiner perfecteur de teint
Maybelline dream bronze bb cream
Estee lauder double wear
Maybelline instant anti-age corrector
Sephora shimmering bronzing powder 1 light
Artdeco eyeshadow primer
ArtDeco color and art palette
Essence longlasting eyepencil 12 I have a green
ArtDeco all in one panoramic mascara
Labello

xx Caroline

Geef een reactie

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: