Foundation applicatie (incl. primer, concealer en corrector) deel 1

Hey Iedereen,

Welkom in alweer een nieuwe blogpost. Ik heb een video gemaakt waarin ik duidelijk stap voor stap uitleg hoe ik mijn foundation aanbreng. Daarbij hoort voor mij ook meteen het aanbrengen van concealer, contour en highlights.

Ik geef jullie in deze blogpost per stap extra tips zodat jullie kunnen experimenteren.

Aanbrengen van een basis/primer:

– Breng een primer aan wanneer je wil dat je foundation voor een lange tijd mooi blijft. Je hebt verschillende soorten primers voor verschillende huidtypen, voor de vette huid die snel glimt, voor een huid met open poriën, voor de rijpere huid om te lijntjes te vervagen,…

– Breng je primer vnl aan op de T-zone en werk uit naar de zijkant van je gelaat.

– Een primer breng je aan NA de dagcrème, VOOR de foundation!

primer primer 2

Aanbrengen van foundation:

– Voor een alledaagse werkdag kan je foundation perfect aanbrengen met je handen. Hierdoor gebruik je het minste product en kan je heel licht werken. Je kan je foundation ook aanbrengen met een make-up sponsje of met een makeup borstel.

spons spons2 blog spons3 brush sothys blog brush 2

Met een sponsje of borstel kan je een betere dekking bekomen en kan je ook goed maquilleren op de moeilijkere plaatsen zoals de haarrand en rond de neus. Voor een avond make-up of voor foto’s raad ik zeker een sponsje of borstel aan!

– Begin steeds in het midden van je gelaat en werk naar onderen en naar buiten toe. Zo heeft het middelste gedeelte, waar je doorgaans meer roodheden hebt, meer dekking. Het buitenste deel van je gelaat vloeit zo mooi over in je eigen huid zodat je minimaal kleurverschillen hebt.

– Werk goed tot aan je haarlijn en strijk je foundation voldoende voorbij je kaaklijn naar je hals.

– Verwijder teveel aan foundation voorzichtig van je lippen en wenkbrauwen.

Extra Tip: Heb je een rijpere huid werk dan ook oneffenheden op je hals en decolleté mooi weg.

Gebruik van Corrector en/of concealer:

Wat is nu het verschil tussen een corrector en een concealer?

Een corrector breng je aan ONDER je foundation om gekleurde vlekjes te verdoezelen. Een corrector heeft een dikkere textuur en dus een goede dekkracht. Een corrector heeft doorgaans ook een speciale kleur. Blauwe kringen kan je bedekken met een oranje corrector, rode couperose kan je bedekken met een groene corrector en pigmentvlekken kan je bedekken met een huidskleurige corrector.

Omdat ik een erg dekkende foundation gebruik gebruik ik doorgaans geen corrector.

corr blog corr 2 blog

Een concealer is dunner van textuur en breng je aan OVER je foundation. Deze dient voornamelijk om op te lichten. Je brengt een concealer aan onder je ogen om donkere kringen op te lichten. Je kan deze ook aanbrengen op je neus om deze optisch te versmallen, tussen je wenkbrauwen en op je kin.

concealer 2 concealer

Extra Tip: Dep steeds je corrector of concealer in om je een goede dekking te garanderen. Wanneer je wrijft, wrijf je een deel terug weg.

Duidelijke beelden vind je terug in mijn video onderaan.

Hoe je je gelaat schaduwt en highlight vertel ik jullie stap voor stap in mijn volgende blogpost!

xx Caroline

Geef een reactie

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: