Foundation applicatie (schaduwen en highlighten) deel 2

Hoi iedereen,

In mijn vorige blogpost hebben jullie gezien hoe je je foundation en concealer kan aanbrengen. Dit waren vloeibare producten. Nu gaan we het hebben over het leggen van schaduw in je gelaat en het plaatsen van highlights. Deze kan je ook aanbrengen met vloeibare producten mar doorgaans doe ik dit met poeder texturen, dit maakt het iets gemakkelijker te blenden.

Na je foundation en concealer poeder je eerst je gelaat af met een huidkleurig of doorschijnend poeder.

Wanneer niet afpoederen:

– Voor een rijpere huid is het niet noodzakelijk af te poederen omdat teveel poeder vaak in de lijntjes kruipt en rimpeltjes meer zichtbaar maakt. Een huidje met meer glans oogt ook jonger.

Wanneer wel poederen:

– Wanneer je een gemengde of vette huid hebt die naar het einde van de dag gaat glimmen.

– Voor fotoshoots zoals trouwfoto’s omdat je gelaat niet mag glimmen op de foto’s.

– Wanneer je gaat schaduwen is het makkelijker om je contour mooi uit te blenden.

bronzerblog

Contour Tips:

1. Voor het contouren kies je een matte bronzer. Glans is goed voor je blush of je highlight maar niet voor je schaduw. Je wil een schaduw leggen om dat deel van je gelaat kleiner te laten lijken of dieper wil laten ogen.

2. Kies een bronzer die 2 à 3 tinten donkerder is dan je huidskleur. Ga niet te donker. Kies een kleur die een taupe/bruine ondertoon heeft boven een gouden. Je wil niet dat je schaduw oranje toont.

3. Breng je contour aan in een schuine lijn van aan de bovenkant van je oor tot op twee vingers afstand van je mondhoek. Schaduw deze lijn goed uit dat er geen harde lijnen zichtbaar zijn. Kijk onderaan naar mijn filmpje voor een duidelijk voorbeeld waar je overal schaduw kan aanbrengen.

blush Blush Tips: 

1. Kies een kleur blush die bij je kleurtype past. Een blush met een roze ondertoon voor een koel type en een gouden ondertoon voor een warm type.

2. Breng je blush aan aan de hand van je gelaatsvorm. Voor een lang of ovaal gelaat kan je de blush aanbrengen op de appeltjes van de wangen. Op een rond of vierkant gelaat breng je de blush meer richting de slapen aan.

3. Lach niet terwijl je je blush aanbrengt anders komt de blush in de lachrimpeltjes waardoor deze duidelijker zichtbaar worden. Blijf ook weg van je kraaienpootjes zodat je deze zeker niet benadrukt. Een beetje glans of shimmer kan voor de rijpere huid. Maar echte glinsters zijn enkel geschikt voor de jonge huidjes.

highl blog

Highlight Tips:

1. Een highlighter heeft doorgaans een erg lichte/doorschijnende kleur en bevat een prachtige glans. Let op waar je je highlight plaatst want dit deel van je gelaat staat letterlijk in de belangstelling. Breng je highlight aan:

Bovenop je jukbeen

Je neusbrug

Je cupidoboog net boven je lip

contour

Veel plezier met uitproberen! xx Caroline

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: