Opgebruikte beauty- en makeup- producten

Hey Iedereen,

Ik heb weer een aantal opgebruikte producten. Onderaan in mijn youtube filmpje overloop ik deze producten met jullie en vermeld ik of ik tevreden ben van deze producten en of ik deze opnieuw zou aankopen.

! Onthoud wel dat dit allemaal mijn persoonlijke mening is over de beauty producten. Iedereen heeft een ander huidtype en daardoor kunnen bepaalde producten voor jou niet hetzelfde resultaat geven als bij mij. Om zeker te zijn gebruik je best eerst een staal. Hierdoor kan je al nagaan of de textuur en de geur je bevalt. Een staal geeft natuurlijk nooit meteen het resultaat weer van een product.

Tip: Je moet een product minstens 4 weken gebruiken vooraleer je kan uitmaken of het een positieve invloed heeft op jou huid. Zie je na 4 weken geen positieve verandering. Stap dan over op een ander product. Je huid moet een volledige menstruatiecyclus doorlopen (28 dagen) vooraleer je een goede beoordeling kan maken. Gedurende 28 dagen vernieuwen je huidcellen zich volledig. Dit proces verloopt trager naarmate we ouder worden. Hierdoor wordt de huid droger en valer. Het is de bedoeling dit proces proberen te versnellen.

Verder wil ik jullie in deze blogpost een aantal tips en truks geven omtrent producten, hun houdbaarheid en hun levensduur:

– Producten die je aan de ogen gebruikt zijn na opening het kortst houdbaar. Mascara is slechts 3 maanden houdbaar. Een oogcrème 6 maanden.

– Op elke verpakking van cosmetica staat een icoontje dat weergeeft hoelang een product houdbaar is na opening. De M staat voor maanden.

blog houdbaarheid

– Voor andere gelaatsproducten is dit doorgaans 12 maanden. Voor lichaamsproducten soms 24 maanden.

– Als je dagcrème in een potje zit gebruik je steeds een spateltje om de gewenste hoeveelheid eruit te halen. Zo vermijd je bacteriën in je crème en blijft deze langer vers.

– Crème die in een tube zit gaat doorgaans langer mee omdat je minder product gebruikt

– Knip je tube aan het einde steeds open. Je zal zien dat je nog verschillende dagen toekomt met het resterende product.

– Met een dagcrème van 50ml kom je 3 maanden toe. Smeer je ’s ochtends en ’s avonds dezelfde crème, kom je dus maar 6 weken toe. Zo weet je of je niet teveel of te weinig product gebruikt.

– Gebruik je producten steeds op vooraleer je nieuwe koopt! Denk aan de houdbaarheid want je verpakking is dan open.

– Gebruik zonnecrème en aftersun gewoon als dag- en nachtcrème op na je vakantie. Dit beschermt en verzorgt de huid veel beter dan dat je je crème laat liggen tot het volgende jaar!

Producten die in de video besproken worden:

– Tigi Oh Bee Hive dry shampoo
– Environ Avst cleansing lotion
– Prada candy parfume
– Sothys selftan gel
– Hourglass ambient lighting powders in mood and dim
– L’oréal le teint accord parfait
– artdeco Concealer

Hopelijk hebben jullie evenveel plezier bij het gebruiken van je beauty producten als mij!

xx Caroline

Geef een reactie

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: