Edgy Blue/orange make-up tutorial

Hey Iedereen,

Ik wou eens een meer opvallende make-up voordoen voor jullie. Dit is een erg felle make-up look dus deze is ook slechts voor een paar gelegenheden draagbaar. Maar ik vind het gewoon super fijn om te experimenteren met kleuren. Met make-up kan je jezelf steeds een andere look aanmeten, dat maakt het zo fijn. Bij deze make-up is het erg belangrijk je oogschaduw goed te blenden. Blenden is het goed uitschaduwen of mengen van je make-up. Je kan je oogschaduw blenden, maar ook je blush en je contour. Blenden zorgt ervoor dat je geen harde lijnen meer ziet. Wanneer je eerst een basis zet met een doorschijnend poeder zal het blenden gemakkelijker gaan. De kleur hecht zich dan niet meteen vast aan je huid, maar aan het doorschijnende poeder, waardoor je de kleuren nog goed kan mengen met elkaar.

Voor je oogschaduw gebruik je eerst een kleiner, vaster penseel om de kleur goed dekkend aan te brengen op het bewegend ooglid. Dan gebruik je een losser penseel om de oogschaduw uit te schaduwen in de oogvouw en erboven.

blog edgy 2

Ik heb de grenzen een beetje verlegd, de eyeliner onderaan wat doorgetrokken waardoor je ook meer amandelvormige ogen krijgt.

Een zwarte lijntje in de waterrand van het oog maakt je oog doorgaans iets kleiner maar het maakt een look wel veel intenser.

Door een felle/frisse kleur in de binnenste ooghoeken te zetten worden je ogen groter.

Ik heb meer bronzer gebruikt dan normaal. Dit komt op foto niet super blog edgy 3goed uit. Maar het maakt de look iets harder, iets scherper. Ik breng eerst de bronzer aan om mijn jukbeenderen duidelijker zichtbaar te maken, dan breng ik blush aan die ik perfect met elkaar blend. Zorg hier ook weer dat je geen harde lijnen tussen blush en contour ziet. Pas op het einde van de make-up breng ik ook een highlighter aan om glans op mijn gelaat te brengen.

Kijk onderaan naar mijn filmpje als je duidelijker de contouring wil zien.

Producten die ik gebruikte:

– Artdeco bronzing powder compact 06
– Sephora microsmooth baked sculpting contour trio, color: sassy
– Chanel eyeshadowpalette 41 fescination
– Sothys dark blue eyeshadow (previous edition)
– Artdeco Colour and art eyeshadow palette
– Maybelline concealer
– Clinique quickliner black
– Clinique high impact extreme volume mascara
– Sothys eyebrowpencil in 1 blonde
– Dior ‘rouge dior’ mazette

xx Caroline

Geef een reactie

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: