The power op MAKEUP

Hey iedereen,

Er is een nieuwe trend sinds Nikkie (NikkieTutorials) een youtube video heeft gemaakt genaamd “The Power of Make-up”. Vrouwen die zich graag of veel opmaken met make-up krijgen tegenwoordig een hele boel kritiek over hen heen. Daarom posten nu enorm veel vrouwen foto’s op hun social media van hun half opgemaakte gezicht.

Ik wil het met jullie even hebben over mijn beweegredenen om make-up te gebruiken en wat ik vind van deze vooroordelen.

blog

*Enkel make-up. Geen fotoshop!

Er zijn verschillende vooroordelen over vrouwen die make-up gebruiken:

  1. Je doet het voor mannelijke aandacht

Er is een uitspraak die zegt “Girls dress for girls. If girls dressed for boys, they’d just walk around naked at all times.” Dit geldt ook een beetje voor mannen en make-up. Vraag aan een man hoe hij zijn vrouw het liefst ziet en 9 van de 10 zal ze het liefst ‘au naturel’ zien, weinig of geen make-up, jeans en wit tshirtje. Ja toch?

Nu heb ik ook wel een opmerking over het idee dat mannen hebben van een naturelle vrouw. Mannen zijn niet zo opmerkzaam als vrouwen als het op make-up aankomt. Een man ziet graag een naturelle look. weten zij veel dat je voor deze naturelle look ook erg je best doet met producten zoals BB crème, nude lipgloss en mascara! Een beetje valsspelen soms kan geen kwaad. Wat is er erg aan om je pluspunten nog wat meer in de kijker te zetten?

  1. Je bent onzeker of Je ziet jezelf niet graag

Ik zie mezelf zelfs liever dan vroeger. Ik merk dat ik met make-up zoveel verschillende looks kan creëren. Ik ben me er nu nog beter van bewust wat mijn positieve en mijn negatieve punten zijn aan mijn gezicht. Ik weet hoe ik dingen kan verdoezelen maar ook hoe ik dingen in de kijker kan zetten. Door bezig te zijn met make-up leer je echt naar een gelaat kijken en dit te analyseren. Ik kijk ook vaak rond in mijn omgeving en ik denk vaker over een andere vrouw, wouw, wat een knap gezicht. Ik denk dit zeker niet enkel over de klassieke schoonheden, want deze zijn gemakkelijk te maquilleren. Maar vaak ook over de meer bijzondere types. Vrouwen met veel power die met een likje make-up gewoon nog meer uitstraling en pit kunnen krijgen.

Sinds ik mijn youtube filmpjes maak voel ik me veel zekerder in mijn vel dan voorheen. Iedereen kan zien hoe ik eruit zie zonder make-up, dit is geen geheim. Alle andere beauty youtubers zijn daarin ook echt een voorbeeld voor mij. Hoeveel van deze meisjes hebben wel geen acné, en schamen zich hier absoluut niet voor. Vaak is het hebben van acné een aanleiding om te beginnen experimenteren met make-up. Als een meisje op deze manier haar passie vindt, wat is hier dan verkeerd aan.

blog Tpom 1blog tpom 2

Persoonlijk heb ik nog niet overdreven veel  opmerkingen gekregen over het dragen van veel make-up. Maar de opmerkingen zijn er wel hoor.  “Ik kan niet begrijpen dat iemand zoveel tijd spendeert aan make-up” “Bij jou zie je altijd dat je zoveel make-up draagt”

Wel, ik ben blij dat ik deze hobby/bezigheid gevonden heb. Het maakt mij creatiever, meer gedreven en ijveriger. Ik heb ook al verschillende nieuwe mensen mogen ontmoeten met dezelfde interesses. Het maakt mijn wereld alleen maar groter en interessanter. Het enige waarvan ik spijt heb is dat ik deze mogelijkheden geen 10 jaar eerder heb ontdekt!

Tegenoverstaand hoor ik ook zo vaak dingen als: “Je bent altijd zo mooi gemaquilleerd” “Die kleurt staat prachtig bij jou ogen” “Je staat er zo goed mee, ik zou die kleur nooit durven dragen”,….

Ik zeg altijd tegen klanten: “Mensen moeten je complimenteren met dat je er fantastisch uitziet, niet dat je goed gemaquilleerd bent.” Het is niet de bedoeling dat leken merken dat je veel make-up draagt. De kunst bestaat erin het subtiel aan te brengen.

Voor mij daarentegen vind ik het best wel een compliment als iemand zegt dat ik zo mooi gemaquilleerd ben. Ik heb het er tenslotte toch bewust voor gedaan. En op dat moment heb ik ook meteen een gelijke gevonden die make-up waardeert.

Waarom gebruik ik dus wel make-up?

Wat is er erg aan je pluspunten wat in de kijker te zetten? Waarom er niet elke dag goed uitzien? Waarom enkel op belangrijke gelegenheden er fantastisch uitzien? Iedereen gebruikt zoveel make-up hij of zij wil. Het is ook een kunst dit aan te passen aan de gelegenheid of aan het seizoen. Op hete zomerdagen draag je gewoonweg niet zoveel makeup. Maar het kan, als jij dat wil.

Make-up is gewoon leuk om te doen. Het is mijn hobby, mijn creativiteit. Ik wil erin groeien en wil het niet alleen op mezelf doen. Ik wil een super goede make-up artist worden.

Het is belangrijk om te weten dat fotografen voor een beauty of fashion shoot een bij benadering perfecte make-up willen. Fotoshoppen vraagt immers heel veel tijd en is daardoor ook erg duur. Door het inschakelen van een goede make-up artiest kunnen kosten en tijd gespaard worden!

Hieronder kan je de originele video zien van Nikkie!

xx Caroline

Geef een reactie

Plaats een reactie

  1. augustus 9, 2015 / 1:01 pm

    Leuk artikel! Grappig om te zien hoe je er met en zonder make up uit ziet. Ik vind het ook heerlijk om me op te maken en er ook de tijd voor te nemen. Persoonlijk vind ik dat over het algemeen vrouwen er verzorgder uitzien met make up.
    http://www.fashionandfoodandotherstuff.com

%d bloggers liken dit: