How to: Dag- / nachtcrème

Hey Iedereen,

In deze en mijn volgende blogpost wil ik jullie wat meer vertellen over het hoe en waarom we een dagcrème, oogcrème en serum gebruiken.

Iedere ochtend en avond heeft je huid een crème nodig. Je kiest een crème aangepast aan je huidtype. Wees kritisch voor jezelf ga op zoek naar wat jou het meeste stoort aan je huid. Vergeet niet dat er voor iedere aandoening een gepaste crème bestaat. Laat je bij deze keuze niet leiden door jou vriendinnen. Zij hebben immers allemaal een andere huid en wat goed werkt voor een ander is niet altijd de beste oplossing voor jou.

De dagcrème gaat de vocht/vetbalans in jou huid herstellen. Ze levert de nodige vitaminen en anti-oxidanten. Je dagcrème gaat je huid ook beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals wind, koude en zon maar ook tegen pollutie en vervuiling. Ze legt als het ware een beschermend schildje over je huid.

Je nachtcrème is doorgaans iets rijker dan je dagcrème. Je nachtcrème bevat vaak anti-age ingrediënten omdat de huid zich ’s nachts sneller vernieuwt als overdag. In rust worden er meer nieuwe huidcellen aangemaakt. Daarom bevat een nachtcrème vaak hyaluronzuur of collageen. Er bestaan ook nachtcrèmes met fruitzuren. Fruitzuren gaan de huid heel zacht peelen waardoor je zal opstaan met een super zachte huid. Deze nachtcrèmes zijn voornamelijk geschikt voor de huid met pigmentvlekjes of de grovere huid met open poriën. Het is belangrijk dat je je nachtcrème nooit overdag aandoet. In een nachtcrème zit namelijk geen enkele bescherming tegen de zon. Fruitzuren in combinatie met de zon kunnen juist pigmentvlekken veroorzaken.

Een dagcrème daarentegen mag je gerust ook als nachtcrème gebruiken maar vanaf een bepaalde leeftijd is het toch aangeraden beide te gebruiken.

blog 1

Als je dagcrème in een potje zit, gebruik dan steeds een spateltje om de hoeveelheid crème uit het potje te halen. Op je vingers zitten bacteriën. Wanneer deze in je crème terechtkomen kunnen zij zich snel vermenigvuldigen en ervoor zorgen dat je crème aanzienlijk minder lang houdbaar is. Ontsmet dit spateltje geregeld. Verwijder ook geregeld de crème aan de randen van de pot. Gebruik niet je vingers. Zorg steeds voor je je begint te verzorgen dat je handen netjes zijn en er geen microben onder je nagels zitten. Er zijn goede antibacteriële pompzeepjes te verkrijgen, gebruik ze.

Tip: Zet op je wastafel naast je handzeep steeds een tube handcrème.

Heb je een tube crème die bijna leeg is dan helpt het om de dop eens goed stevig tegen je handpalm te kloppen. Wanneer je er echt niets meer uitkrijgt dan kan je de tube openknippen. Je zal verschieten wat er nog uitkomt, zo hoef je niets weg te gooien. Nadien kan je de tube terug sluiten door de twee delen over elkaar te schuiven en zo kan je deze nog enkele dagen bijhouden.

Gebruik ongeveer de hoeveelheid van een hazelnoot voor je hele gelaat, hals en décolleté. Smeer ook meteen je lippen mee in. Verzorg je hals en décolleté vanaf het begin identiek zoals je gelaat. Anders kunnen deze je leeftijd later verraden. Ook op je décolleté krijg je stilaan rimpels en pigmentvlekjes. Met een dagcrème van 50ml kom je 6 weken toe als je hem ’s morgens en ’s avonds gebruikt, 3 maanden als je een aparte dag- en nachtcrème gebruikt.

Ik heb hierover een video gemaakt, deze link geef ik jullie mee in de volgende blogpost waarin ik ook het belang van een oogcrème en een serum zal bespreken.

xx Caroline

Geef een reactie

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: