How to: Oogscrème en serum

Hallo iedereen,

Hierbij het vervolg van mijn vorige “How To” blogpost. Onderaan kunnen jullie mijn video terugvinden over dagcrèmes, oogcrème en serums. Veel lees- en kijkplezier!

Tot de leeftijd van 25 jaar is je volledige lichaam nog in volle opbouw. Vanaf je 25 gaat het geleidelijk aan terug bergaf. We nemen calcium als voorbeeld. Als kind en jongere is het erg belangrijk voldoende calcium op te nemen. Calcium zorgt voor de opbouw van onze botten en tanden. Na de leeftijd van 25 jaar worden deze niet sterker maar is het de bedoeling dat wat we hebben bereikt zo lang mogelijk te behouden. Dit lijkt jong maar vanaf deze leeftijd mag je gerust een oogcrème gebruiken of een lichte anti-age dagcrème.

Er zijn 3 types oogcrème op de markt.

Een ooggel voelt koud aan en gaat de wallen onder de ogen verminderen. Een ooggel moet je steeds ’s morgend gebruiken voor een wakkere en frisse blik. Er bestaat ook een oogcrème of corrector die donkere kringen aanpakt en ze licht camoufleert. Tot slot gaat de klassieke oogcrème de kraaienpootjes verminderen. Je oogcrème doe je ’s morgends en ’s avonds aan voor je dagcrème. Gebruik slechts één druppel voor beide ogen. Verspreid de crème over de beenderen boven en onder de ogen, de kraaienpootjes en de fronsrimpel. Tokkel de crème zachtjes in met de vingertoppen. Ga hier liefst niet wrijven want de huid rondom de ogen is veel dunner en fragieler. Hier is de huid het dunste van het hele aangezicht, één derde dunner als de rest. Daarom hebben de ogen hun eigen specifieke verzorging nodig. Wanneer je teveel oogcrème gebruikt kan deze zich onderhuids verzamelen en zo zorgen voor gezwollen ogen. Er bestaan ook oogmaskers. Deze zijn ideaal aan te brengen terwijl je je haren droogt met de haardroger zodat je deze tere huid niet beschadigt.

Heb je last van gerstekorreltjes? Je gewone dagcrème is te rijk voor de tere huid rondom de ogen. Gebruik daarom speciaal een oogcrème. Teveel crème wordt niet opgenomen en kan resulteren in gerstekorrels en zakjes onder de ogen. Gerstekorrels kunnen ook het gevolg zijn van overmatig gebruik van melkproducten. Beperk melk en yoghurt tot een halve liter per dag.

blog 2

Verder heb je zeker ook al gehoord van een serum. Een serum is lichter van textuur dan een dagcrème en bevat een hogere concentratie werkzame bestanddelen. Daarom is een serum steeds duurder dan de bijhorende nachtcrème. Door de lichte textuur trekt een serum sneller in de huid en zal zo krachtiger werken. Net zoals dagcrèmes heb je ook een gepast serum voor elke huidaandoening.

Een serum gebruik je ’s morgens en ’s avonds voor je crème. Een serum hoef je niet het hele jaar door te gebruiken. Enkel wanneer je huid een oppeppertje kan gebruiken. Bijvoorbeeld bij het wisselen van de seizoenen of in tijden van stress. Wanneer je beslist een serum te gebruiken moet je dit wel elke ochtend en avond gebruiken en dit voor minstens 4 weken. Af en toe een serum smeren zal niet het gewenste resultaat opleveren.

Tip: Reinig en verzorg je gelaat na je dagdagelijkse verplichtingen, voordat je in je zeteltje kruipt!

Vaak ben je ’s avonds te moe of te lui om je gelaat nog te verzorgen. Onze tip hiervoor: Nadat je gedaan hebt met je huishouden en voor je gezellig in je zetel wil kruipen reinig je eerst je gelaat. Doe dan je serum, oog- en nachtcrème aan. Zo trekken deze producten altijd beter in dan wanneer je het net voor het slapen doet. Anders heb je de kans dat er een deel verloren gaat aan de kussensloop. Probeer niet op je buik te slapen dit om wallen te voorkomen. Onder de ogen bevindt zich een holte, die wanneer je slaapt zich kan vullen met vocht en afvalstoffen. Wanneer je op je buik slaapt krijg je ook meer plooien aan je kaken wat na jaren voor verlies aan stevigheid kan zorgen.

Nog een tip die ik kan geven over wat ik vriendinnen geregeld zie doen. Ze reinigen, doen hun nachtcrème aan en gaan dan hun tanden poetsen. Lieve God, neen want dan gaat al die deugddoende nachtcrème rond je mond verloren.

Geef je producten één voor één de tijd om in te trekken. Reinig je gelaat, gebruik je lotion en smeer je oogcrème. Ga je ondertussen aankleden of ontbijten. Poets je tanden en smeer dan pas je serum en/of je dagcrème. Laat deze ook even intrekken alvorens je te maquilleren.

Hopelijk hebben jullie wat gehad aan deze tips. Hieronder kan je de samenvattende video bekijken.

xx Caroline

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: