Makeup voor de rijpere huid

Dag Iedereen,

Op vraag van enkelen van jullie doe ik vandaag een make-up look voor op een rijpere huid. Er zijn toch enkele dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je je make-up aanbrengt als je huid al iets ouder is. Heel veel hangt natuurlijk ook af van je eigen voorkeur en goesting. Maar hierbij enkele tips die ik wel erg belangrijk vind. Onderaan kunnen jullie de volledige video zien.

Tips:

Voor het gelaat:

 • Gebruik geen te donkere foundation. Dit geldt trouwens voor jong en oud.
 • Gebruik zeker poeder om je concealer goed vast te zetten anders gaat deze heel snel in de lijntjes kruipen. Gebruik ook een licht poeder over je oogleden zodat je nadien je oogschaduw goed kan blenden.
 • Gebruik zeker geen te mat poeder. Je poeder mag een satijn finish hebben en wat glans bevatten. Een te mat gelaat maakt ouder en een beetje glans geeft een frissere, jongere look.
 • Gebruik beperkt poeder over de rest van je gelaat. Teveel poeder kan de lijntjes accentueren, dus wees spaarzaam. Een foundation voor de rijpere huid is vaak iets rijker van textuur om de droger wordende huid wat beter te voeden.
 • Gebruik een frisse blush voor een gezonde gloed.

Voor de ogen:

 • Gebruik zachte tinten die goed bij je kleurtype passen.
 • Gebruik liefst geen zwarte eyeliner. Gebruik liever aardetinten. Gebruik onder je oog een lichtere kleur dan bovenaan. Een zwart lijntje zou de nadruk leggen onder je oog waardoor je oog triester en ouder lijkt.
 • Houd je ooglid steeds wat opgespannen bij het aanbrengen van oogschaduw en oogpotlood.
 • Is je arcadeboog al iets gezakt mag je deze absoluut iets hoger bijtekenen. Je maakt als het ware een ‘nieuwe’ arcadeboog om je oog te liften. Ik zou persoonlijk geen te donkere kleuren gebruiken, eerder taupe of zachtbruin. Een arcadeboog geeft diepte aan je oog.
 • Belangrijk om je oog het liftende effect te geven is een lijntje bovenaan dat aan de buitenhoeken wat opwaarts gaat.
 • Gebruik een oogschaduwprimer om uitlopen van oogschaduw en eyeliner te voorkomen.

Lippen:

 • Teken steeds eerst een lijntje met een lippenpotlood om het uitlopen van je lipstick te voorkomen.
 • Gebruik een lippenpotlood in dezelfde kleur als je lipstick.

Wenkbrauwen:

 • Vergeet je wenkbrauwen niet. Deze zijn uiterst belangrijk in het creëren van een open blik. Laat je wenkbrauwen regelmatig juist epileren, dit zorgt voor meer ruimte tussen je oog en je wenkbrauw waardoor je een optische ooglift krijgt.
 • Als je hele lichte wenkbrauwen hebt, of wanneer je ze vroeger te veel geëpileerd hebt, kan je je wenkbrauwen wat bijtekenen.

Veel succes met uitproberen!

xx Caroline

Geef een reactie

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: