Verwenmoment voor jezelf

Hey Iedereen,

Ik ben net een weekje verkouden en ziekjes geweest waardoor ik niet erg veel heb kunnen bloggen, laat staan video’s maken. Ik heb wel veel tijd gehad om volgende blogposts te plannen en voor te bereiden. Wanneer je je niet geweldig voelt is het zalig om een verwenmomentje voor jezelf in te lassen. Maar ik vind dat je dit gewoonweg iedere week moet doen!

Wat is voor mij een echt verwenmoment?

Verwarm je badkamer en maak het er gezellig met de nodige kaarsjes en ontspannende muziek. Verwijder eerst je make-up met de juiste reinigingsmelk en lotion. Voer dan een peeling uit. Laat ondertussen je bad vollopen. Doe eens scheutje verzorgende olie in je badwater en neem een kwartiertje rust. Neem er gerust een glaasje wijn of tasje kruidenthee bij, neem een tijdschrift of doe gewoon een kwartiertje je ogen toe. Terwijl je je haren wast kan je de peeling goed afspoelen.  Leg dan een haarmaskertje op je haren en laat dit 5 tot 10 minuten inwerken. Spoel je helemaal af met water. Gebruik geen zeep op het einde zodat je de olie niet terug van je huid spoelt. Nadien is het overbodig je nog volledig in te smeren met bodycrème. Er bestaan ook lichaamspeelings op oliebasis. Spoel deze ook enkel af met water en je huid is voldoende gevoed.

Na je bad leg je nog een maskertje op je gelaat. Door de warmte van het water is je huid nu super goed doorbloed en zal je masker optimaal werken. Neem je masker na een kwartiertje af met lauw water en ga met een wattenschijfje met lotion over je huid om af te sluiten. Nu breng je enkel nog de gepaste nachtcreme aan en je bent klaar voor de rest van jou avond.

TIP:

Als je je haren vaak droogt met de haardroger is het ideaal terwijl een hydraterend masker te leggen. De warmte van de blazer zal immers het vocht uit je huid doen verdampen en zo droogtelijntjes veroorzaken. Bescherm jezelf hier tegen.

Als je ’s avonds naar een feestje gaat kan je een maskertje leggen voor de gevoelige huid om je huid alvast te kalmeren terwijl je je haar föhnt. Dit vooral voor de dunnere, gevoeligere of iets rijpere huid. Je huid zal op het feestje vaak roder worden na een glaasje alcohol.

Even de tijd stoppen

Neem tijd voor jezelf, welke leeftijd je ook hebt en houdt deze tijd in je agenda ook vrij onder “me-time”. Laat hier dan ook niets tussenkomen. Iemand die beter georganiseerd is, straalt rust uit, heeft een gezonder lichaam en een gezondere geest. Het gezegde: ‘ik heb nauwelijks ademruimte’ zegt zoveel. De ademhaling brengt zuurstof in je lichaam en in je cellen en dat geeft een domino effect op alles. Tijd nemen voor jezelf kan je op allerhande manieren doen. Een namiddagje shoppen, een paar uurtjes sporten, tijd nemen om je hobby uit te oefenen,… Niet iedereen heeft evenveel ervaring met de tijd te nemen voor zijn/haar lichaamsverzorging. Probeer het eens want je zal je zoveel beter in je vel voelen wanneer je huid straalt en je ontspannen  bent.

xx Caroline

Geef een reactie

2 Reacties

  1. november 3, 2015 / 10:38 am

    Leuke blog heb je! Een warm bad en een heerlijk masker is voor mij ook het ideale verwenmoment:) Leuk geschreven!

%d bloggers liken dit: