How To: Je wekelijkse verzorging

Hallo Iedereen,

Ik heb jullie reeds in een video en blogpost verteld hoe je je huid best dagelijks reinigt en verzorgt. Deze blogposts kan je teruglezen hier en hier.

Vandaag is het tijd voor jullie wekelijkse verzorging. Ik ga het hebben over producten die je niet dagdagelijks moet gebruiken maar die je huid wekelijks wel een opkikkertje geven. Eénmaal per week kan je een peeling of een masker gebruiken.

blog peelingEigenschappen van een peeling:

– De peeling gaat de dode huidcellen te verwijderen. Wanneer je dit niet doet kunnen schilfertjes op de huid zichtbaar worden. Dode huidschilfertjes zorgen voor een vale teint en verstopte poriën.

– Peelen bevordert de bloedsdoorstroming. De dagcrème en het eventuele masker zullen nadien sneller intrekken en beter hun werking uitvoeren.

– Het bevorderen van de bloedsdoorstroming zorgt ook dat er meer zuurstof naar de cellen stroomt. Waardoor de huid zich sneller vernieuwt en sneller collageen en elastine aanmaakt. Wat resulteert in een stralende huid.

Er zijn verschillende soorten peelings:

– De Mechanische peeling bevat korreltjes die de huid gaan peelen door de wrijving.

– Een enzymepeeling bevat geen korreltjes. Deze peeling moet je verdelen over de huid en enkele minuten laten inwerken. De enzymen in de creme zullen zo dode huidcellen losweken.

– Een gommage is een crème die je verdeelt over de huid, enkele minuten laat opdrogen en dan kan je deze afgommen. Tijdens het gommen komen zo de dode huidcellen mee.

– Tot slot heb je een chemische peeling. Deze gaat de huid zeer sterk peelen om zo pigmentvlekken, littekentjes en rimpels te vervagen. Deze peeling kan je niet thuis gebruiken maar gebeurt enkel onder controle. Bij de gespecialiseerde schoonheidsspecialiste kan je zo’n peeling laten uitvoeren. Bij de dermatoloog kan je nog sterkere peelings laten doen. Bij dit soort peeling kan je huid vervellen en moet je zeker de aangerade naverzorging volhouden.

Als je een gevoelige of couperose huid hebt kan je best kiezen voor een gommage. Hoe minder gevoelig je huid hoe groffer de korrel in je peeling mag zijn. Neem de hoeveelheid ter grootte van een euromunt in je handpalm en verdeel de peeling met circulaire bewegingen over je gelaat. Geef extra aandacht aan de plaatsen waar onzuiverheden zich ophopen zoals de neusvleugels en de kin.

‘Gebruik je peeling liefst onder de douche voordat je je haar wast.
Zo kan je goed tot in de haargrens scrubben, waar vaak make-upresten en wat zweet achterblijven’

scrubTip:

Vergeet niet je wenkbrauwen en je lippen te scrubben. Spoel nadien goed af. Gebruik je lotion na de peeling om de poriën goed te sluiten.

Functies en soorten maskers

Nadat je je huid goed gereinigd en gepeeld hebt is het tijd om een maskertje te leggen. Nu is je huid goed doorbloed en zo zal het masker dieper intrekken en zo zal zijn werking verbeteren. Een gezichtsmasker heeft verschillende functies. Het zorgt voor de toevoer van voedingsstoffen. Een masker kan een droge huid hydrateren, een vette huid absorberen, je gelaat nieuwe energie geven of tot rust brengen.
Kies een masker dat je huid op die moment het meeste comfort biedt. Dit kan verschillen van week tot week.

masque absorbantMet een tube van 50 ml kan je zo’n 8 keer een masker leggen. Je neemt ongeveer de hoeveelheid ter grootte van een twee euromunt en verdeelt dit dun over je gelaat, hals en decolleté. Vermijd de oogcontouren. Als je wil kan je hier een specifiek masker voor rond de ogen gebruiken. Laat het masker ongeveer 15 minuten inwerken en spoel dan af met lauw water. Gebruik na je masker weer opnieuw je lotion.

Je gebruikt steeds je lotion na een product dat een werking heeft gehad. Na de reiniging, na de peeling en na het masker. Het is belangrijk om de restjes te verwijderen, de ph waarde te herstellen en de poriën goed te sluiten.

Hieronder kunnen jullie mijn samenvattende video bekijken, veel plezier!

xx Caroline

Geef een reactie

3 Reacties

%d bloggers liken dit: