Beauty tips voor de winter

Hallo iedereen,

De winter is in het land en dan is het toch belangrijk je beautyregime weer een beetje aan te passen. Hopelijk heb je je huid reeds in de herfst goed voorbereid op de koude wintermaanden. Hierbij geef ik jullie tips om je huid zacht en soepel te houden in de gezelligste periode van het jaar.

Tips:

  • Zet je verwarming in de winter niet te hoog. Als het buiten  -10 graden is willen mensen het binnen graag lekker snel warm hebben en zetten ze hun verwarming op 25 graden. Dit is enorm slecht voor je huid. Dit temperatuurverschil droogt de huid erg uit en kan couperose veroorzaken.De verwarming zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid daalt met alle gevolgen vandien voor de huid,  keel, neus en oren. Draag in de winter gewoon een trui binnen en zet je verwarming tussen 18 en 20 graden.
  • Bevochtig de lucht door op de verwarming een kommetje met water te plaatsen. Zo wordt het uitdrogende effect van de verwarming een beetje gecompenseerd. Je kan als het echt nodig is ook een luchtbevochtiger in huis plaatsen.
  • lichaamBlijf je huid de hele winter insmeren met een rijkere crème of olie om je zo te beschermen tegen uitdroging. De rijkere crème gaat je vooral ook beschermen tegen couperose. Deze legt een goede barrière tussen je huid en de koude wind buiten. Smeer telkens wat crème bij wanneer je buiten gaat wandelen of sporten. Zeker wanneer je op winterverlof gaat is meerdere keren per dag smeren de boodschap. Gebruik op winterverlof een zonnecreme met factor 30 of 50. Je huid is immers nog niet gewend aan de zon. Op wintersport komen de meeste zonnebranden voor en worden de meeste pigmentstoornissen veroorzaakt.
  • active c panneauHydrateer je huid ook van binnenuit. Drink veel water en eet voldoende voeding met omega 3 vetzuren zoals vette vis. Water drinken is in de zomer gemakkelijker omdat we sneller dorst ervaren maar in de winter is dit minstens zo belangrijk.
  • Peel je huid in de winter slechts 1x om de 14 dagen of peel met een fijnere korrel. Je huid is nu droger en gevoeliger. Zorg dat je haar zeker niet kwetst. In de winter vernieuwen onze huidcellen trager waardoor we een valere teint krijgen.
  • Voor de valere teint kan je nog steeds op regelmatige basis een zelfbruiner smeren.

Geniet van de gezellige winterperiode en de aankomende feestdagen!

Bekijk hier nog eens mij “Winter Must-haves” video:

xx Caroline

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: