How To: Je maandelijkse verzorging

Hallo iedereen,

in vorige blogposts heb ik jullie al verteld hoe je je huid dagelijks en wekelijks zelf best verzorgt. Hier kan je alvast deze blogposts lezen. Vandaag wil ik jullie vertellen hoe een instituutverzorging een aanvulling kan zijn op jou thuis ritueel. In het schoonheidsinstituut kan je verschillende behandelingen ondergaan die je huid maandelijks een extra boost geven. Hieronder overloop ik de meest voorkomende verzorgingen.

blog reinGelaatsverzorging:

Het is aangewezen maandelijks een gelaatsverzorging te laten doen. Het duurt circa 28 dagen voor een nieuwe cel de opperhuid bereikt. Dit komt overeen met de hormonale cyclus van de vrouw. Respecteer je hormonale cyclus. Naarmate we ouder worden verloopt deze cyclus trager en heeft je huid meer hulp nodig om in conditie te blijven. Dit vertaalt zich naar sterkere instituutbehandelingen en krachtigere producten voor thuis gebruik. Naarmate we ouder worden heeft onze huid meer en meer aandacht nodig. Gedurende deze 28 dagen wordt onze huid door allerlei omstandigheden beïnvloed zoals jou levensstijl. Willen we huidveroudering tegengaan moeten we deze invloeden zo snel mogelijk te lijf gaan. Wij leren je vanaf het begin een juiste start te maken. Wij verzorgen gelaat, ogen, hals en décollete.

De basisverzorging kan je in principe thuis zelf wekelijks uitvoeren. Je kan vanuit de tips die je krijgt, de juiste producten aankopen zodat je thuis aan de slag kunt met dieptereinigers, peelings, maskertjes en serums. Een behandeling in het instituut heeft echter nog meer voordelen: De weldaden van een massage kan je niet bij jezelf teweegbrengen. Een gelaatsmassage gaat je doorbloeding stimuleren waardoor je producten beter opgenomen worden.  Je stress-niveau daalt erg en je maakt meer gelukshormoon aan tijdens een deugddoende behandeling. Je krijgt vanaf de eerste keer heel specifiek tips om jou huid het best te verzorgen. Zo start je ook meteen met de juiste thuisverzorging. Dus bespaar jezelf een heleboel verkeerde aankopen en DIY middeltjes die niet geschikt zijn voor jou huid.

*Ik merk dat ik nog heel veel zou kunnen vertellen over een gelaatsverzorging. Dus één van mijn volgende blogposts ga ik hier volledig aan weiden.

lichaamLichaamsmassage:

Ook een lichaamsmassage kan je beter in  je vel doen voelen. Bij de schoonheidsspecialiste krijg je over het algemeen een Zweedse massage, ook wel een klassieke massage met de handen genoemd. Een lichaamsbehandeling in het instituut is eerder een luxe maar we willen het nut van een lichaamsmassage toch even onderstrepen. Iemand die geregeld voor een totaalmassage in het instituut komt heeft meestal ook een betere gezichtshuid omdat we op een goede doorbloeding werken, omdat we lymfeklieren draineren en omdat we zorgen voor totale ontspanning.

De weldaden van een massage:

  • Verlichten van stress
  • Verminderen van pijn
  • De hartslag vertraagt
  • Verbetert het immuunsysteem
  • Verbetert de doorbloeding en de werking van de lymfeklieren

Pedicure:

De gemiddelde voet heeft om de 4 weken zijn totaalverzorging nodig. De teennagels worden geknipt, velletjes worden verwijdert, nagelriemen naar achteren geduwd. Ingegroeide nagels worden verzorgd, eksterogen verwijderd. Eelt en kloven worden weggehaald. Deze noodzakelijk verzorging wordt dan nog eens aangevuld met een heerlijke voetmassage en indien gewenst een fris kleurtje op je teennagels.

Thuis is het belangrijk je voeten dagelijks in te smeren met een specifieke voetcreme. Een gewone bodymelk is voor de meeste personen niet voedend genoeg voor hun voeten. Je voeten zijn vaak het droogste deel van je lichaam. Leg je voetcrème op de salontafel of naast je bed zodat je ze na het insmeren een uurtje omhoog kan leggen zodat je geen vlekken op de grond maakt. Natuurlijk kan je je voeten op alle momenten van de dag insmeren, doe dan gewoon een slipper aan en zo kan je verder met je taken. Heb je kloven gebruik dan een echte klovencrème. Dit is een erg rijke voetenbalsem. Je hebt niet veel product nodig en je kan deze gerust plaatselijk aanbrengen. Breng bij kloven 2x per week je klovenzalf rijkelijk aan en doe er katoenen kousjes over en kruip zo in je bed. ’s Nachts kan deze crème dan heel herstellend werken. Weet je nog dat je huid zich ’s nacht vele malen sneller herstelt?

Een voetvijl is een noodzakelijk item in uw badkamer. Met je voetvijl kan je éénmaal per week je voeten raspen om zo eelt en droge plekken te verwijderen. Na een douche of bad gaat dit iets gemakkelijker. Let wel, gebruik deze maximum één keer per week. Wanneer je de huid meer raspt zal je huid nog sneller eelt aanmaken om zichzelf te beschermen tegen het raspen. Eelt is immers een beschermingslaag die de huid aanmaakt om te beschermen tegen druk en invloeden van buitenaf.

manicure-new[1]Manicure:

Denk ook aan jullie handen. Handen mogen hard werken maar door peelen en smeren kan je deze ook optimaal verzorgen. Handen en nagels zijn een belangrijk punt in een eerste contact. Ze laten een belangrijke eerste indruk na.

Hopelijk zijn jullie overtuigd en erg benieuwd naar een uitgebreide instituutverzorging.

xx Caroline

Geef een reactie

2 Reacties

  1. Veerle Pairon
    januari 6, 2016 / 7:03 pm

    weer topperdetop

%d bloggers liken dit: