Wat houdt een gelaatsverzorging juist in?

Hoi iedereen,

Bij het schrijven van een vorige blogpost (klik hier) wou ik heel graag meer uitweiden over de gelaatsverzorging in het schoonheidsinstituut. Ik denk dat velen niet goed weten wat ze mogen verwachten van een “facial” en daarom wil ik jullie er graag meer details over vertellen.

Waarom is niet alleen thuisverzorging belangrijk maar heeft ook een regelmatige verzorging in het instituut zijn nut?

Ten eerste ziet een professioneel oog beter hoe je huid echt is. Een huiddiagnose is dan ook een eerste stap. Het is belangrijk dat iemand je bekwaam voorlicht. Als klant moet je je  natuurlijk ook op je gemak voelen, dus een ontspannen sfeer, gezellig interieur en relaxerende muziek zijn een must.


Om terug te komen op de huidanalyse. Als schoonheidsspecialiste bekijken we je huid steeds door een loepe zodat wij steeds een stap voor zijn op je eventuele huidproblemen. Is er een probleem dan pakken wij dit meteen aan en raden een optimale verzorging voor thuis aan. Deze twee zouden de essentie van je maandelijks ritueel moeten zijn. Je gaat ook naar de kapper, je knipt je haar niet zelf thuis. Wij leren je vanaf het begin een juiste start te maken. Wij verzorgen gelaat, ogen, hals en décollete. We leren je tijd te nemen voor jezelf. Ieder instituut heeft zijn eigen manier van werken maar deze willen zij niet te veel prijs geven omdat hun verzorging uniek moet blijven.

Een basis gelaatsverzorging houdt meestal volgende handelingen in:duo dem

 • Huiddiagnose
 • Reiniging en lotion
 • Peeling
 • Dieptereiniging met vapozone
 • Massage
 • Ampulle
 • Masker
 • Dagverzorging

De vapozone is een toestel dat warme stoom vernevelt over het gelaat waardoor de poriën goed open komen te staan. Zo kan de dieptereiniger goed intrekken en inwerken. Een dieptereiniger moet zeer goed afgewassen worden omdat deze diep in de huid trekt. Alle restjes moeten verwijderd worden.  De vapozone kan ozon bevatten om de huid te ontsmetten, lichtherapie om de huid te doorbloeden of essentiële oliën om intensiever te kunnen werken. De vapozone mag nooit te warm staan bij een couperose gevoelige huid.


Natuurlijk heb je nog vele speciale verzorgingen zoals een osmosemasker, microdermabrasie, mesotherapie,… Voor deze gespecialiseerde verzorgingen moet je zeker even langs een instituut gaan. Zij geven je met plezier meer uitleg.

 

Tijdens de gelaatsverzorging kan je ook je wenkbrauwen laten epileren en je bovenlip of kin laten ontharen met wax. Je kan je wenkbrauwen en wimpers laten kleuren. Je kan een extra lymfedrainage van het gelaat vragen of een extra hoofdhuidmassage. Deze verzorgingen kan je ook apart laten uitvoeren.

Hopelijk zijn jullie wat wijzer geworden en is de stap naar een schoonheidsinstituut nu verkleind.

xx Caroline

 

 

Geef een reactie

7 Reacties

 1. januari 17, 2016 / 5:05 pm

  Doet me denken aan mijn tijd in de schoonheidsschool! Interessant om te lezen 🙂

 2. januari 17, 2016 / 5:20 pm

  Dankje Caroline,
  Het is dus eigenlijk belangrijk, dat als de mogelijkheid zich voordoet om naar een schoonheidsspecialiste te gaan voor een huiddiagnose? Maar als dit nu financieel niet kan, wat raad je dan aan?

  • januari 17, 2016 / 5:23 pm

   Een eerste keer is altijd de belangrijkste keer. Dan weet je hoe de toestand van je huid is en dan kan je thuis verder aan de slag. Sommige instituten bieden een kennismaking aan, 30 minuten voor een speciale prijs. Of je kan eens met een Flair bon of cadeaubon gaan. 🙂

%d bloggers liken dit: