Hallo Iedereen,
Een tijdje geleden heb ik in een vorige blogpost het verschil in prijs en kwaliteit besproken tussen verschillende beautymerken. Deze blog kan je hier lezen. Vandaag wil ik met jullie de verschillende groepen van make-up merken bespreken. Dit artikel schrijf ik volledig vanuit mijn eigen ervaringen met make-up. Hopelijk hebben jullie er wat aan.
Make-up kan je in 5 grote groepen onder verdelen:
Drogisterijmerken zijn voor iedereen toegankelijk en zijn niet duur. Ben je jong en heb je geen problemen met je huid kan je goed met deze make-up experimenteren. Wees voorzichtig en kritisch als je niet zo’n zuivere huid hebt. Deze make-up producten bevatten minder verzorgende bestanddelen en minder hoogwaardige ingrediënten. Niet enkel de ingrediënten verschillen bij goedkopere producten. De prijs wordt ook gedrukt door simpelere verpakkingen, minder voorafgaande research en de massaproductie. Voorbeelden: L’oréal, Essence, Rimmel, Maybelline,…
Apotheekmerken hebben een erg beperkt make-up gamma. Zij zijn specifiek gericht op de gevoelige huid en bevatten doorgaan geen stoffen waarop je allergisch zou kunnen reageren. Deze merken van make-up zijn dus zeker geschikt voor een klein deeltje van de bevolking. Maar verwacht bij deze merken geen super trendy kleuren en een uitgebreid assortiment. Voorbeelden: Vichy, Galénic,…
Parfumeriemerken produceren zowel beauty producten als make-up producten. Onthoud dat bij deze producten een groot deel van hun budget naar reclame gaat waardoor deze producten vaak een stuk duurder zijn. Je betaalt extra voor meer hoogwaardige ingrediënten maar je betaalt ook meer voor verpakkingen en de naam van het merk. Voorbeelden: Estee Lauder, YSL, Dior,…
Instituutmerken zijn allereerst gespecialiseerd in hun beauty producten. Voor deze merken is het heel belangrijk dat de make-up die zij produceren ook heel erg verzorgend is en een echte aanvulling kan zijn op je beauty regime. Voorbeelden: Sothys, Maria Galland,…
Make-up merken zijn vaak opgestart door een make-up artiest of youtuber. Deze merken zijn echt gespecialiseerd in make-up en hebben doorgaans weinig of geen beauty producten in hun gamma. Deze merken leggen de nadruk op kleurinstensiteit, houdbaarheid en hebben een enorm groot gamma. Dit zijn de merken waar ik en andere make-up lovers helemaal gek op zijn omwille van hun enorm uitgebreide gamma.
Voorbeelden: Mac, Bobbi Brown, Nars, Hourglass, Charlotte Tilbury, Urban Decay, Make-up geek, Benefit, The balm,… Teveel om op te sommen, grote liefde <3
Wanneer je een crème koopt vind ik het erg belangrijk dat deze zoveel mogelijk hoogwaardige ingrediënten bevat waarmee je je huid op de beste manier verzorgt. Bij make-up ligt het iets anders. Het eerste doel van make-up is immers ‘verfraaien’. ‘Verzorgen’ is een bijkomend voordeel. Je brengt ook steeds eerst je verzorgende crème aan onder je make-up. Hoe je jou favoriete make-up product verkiest hangt af van andere voorkeuren, bijvoorbeeld kleurintensiteit, mode tendensen of de prijs. Gebruik je het make-up product dagelijks of enkel voor een speciale gelegenheid?
Wanneer je een moeilijke of acné gevoelige huid hebt, kies dan absoluut voor een verzorgende make-up van hoogstaande kwaliteit zodat je ook geniet van de verzorgende factor in je product!
En laten we als eindnoot het allerbelangrijkste niet vergeten. Reinig je gelaat elke avond grondig na het dragen van make-up. Anders verstop je je poriën en kwets je je wimpers. Niet alleen die nacht, ook de komende nachten wanneer je op hetzelfde hoofdkussen slaapt, denk hieraan.
xx Caroline
Ik moet zeggen dat het bij mij met makeup heel verschillend is, mascara van Rimmel, lipstick van Estee Lauder oogschaduw van Catrice.
Auteur
Inderdaad, met oogschaduw kan je een enorm grote collectie vergaren en dan zijn de budgetmerken prijsvriendelijker en inderdaad daar zitten ook producten bij met goede kleurintensiteit en prijskwaliteit verhouding. Enkel als je een gevoelige huid hebt zou ik deze producten niet als eerste keuze aanraden. 🙂
Nee inderdaad.
Interessante post! Ik leerde weer wat bij, haha! Vooral dan de merkenindeling vond ik leuk om te lezen 🙂
Inderdaad, interessant, good job Girl………..xxx
Ik gebruik van alles wat, maar mijn favoriete categorie zijn ook echt de make up artist merken. Het assortiment is vaak zo uitgebreid.
Auteur
Inderdaad! Super leuk om op verkenning te gaan dan he 🙂
Misschien wel té leuk :p