Wenkbrauwen 

Hallo iedereen,

Vandaag wil ik jullie meer vertellen over wenkbrauwen. Dit is zo een groot begrip tegenwoordig. Je kan wenkbrauwen epileren, harsen, knippen en epileren met draad. Nadien kan je je wenkbrauwen bijtekenen met een potlood, een poeder, een gel of een wax. Normaal dat je door de bomen het bos niet meer ziet!

De wenkbrauw is tegenwoordig een echt fashion item dankzij beroemde modellen zoals Cara Delevingne. Een ideale wenkbrauw is natuurlijk ook afhankelijk van ieders voorkeur of smaak. Ik geef jullie vandaag tips hoe je je wenkbrauwen best verzorgt en hoe je het dichtst bij jou ideale wenkbrauw komt.

Jullie krijgen van mij ook een voor en na foto. De ‘voor’ foto is al wel van enkele jaren geleden maar ik wil jullie graag mijn ‘foute’ wenkbrauwen delen zodat jullie kunnen bijleren hieruit.

Facts:

1. Een volle wenkbrauw geeft een jongere en jeugdigere  uitstraling

2. Een volle wenkbrauw geeft een zachtheid aan het gelaat. Terwijl een erg dunne wenkbrauw een strenge blik geeft

Hoe ga je aan de slag?

– Kam je wenkbrauw eerst in model, zo zie je beter waar de haartjes te lang zijn of waar de wenkbrauw te breed of te dun is

blog 2

– Span met je ene hand de huid goed op tussen je duim en wijsvinger. Nu kan je met de andere hand beginnen epileren. Houd je pincet erg vlak tegen je huid zodat je het minste kans hebt om in je huid te pitsen

blog 1

– Trek steeds met de haarrichting mee anders breken de haartjes af

– Bekijk je wenkbrauw regelmatig even vanop een afstand op te zien of je nog ‘gelijk’ bezig bent

– heb je enkele haren die erg lang zijn, kan je deze voorzichtig met een haarschaartje knippen. Houdt ook je schaar erg plat tegen je huid

In een schoonheidsinstituut of een gespecialiseerde Browbar kan je je wenkbrauwen ook laten bijwerken met hars of met touw. Dit zijn echter moeilijkere technieken om thuis uit te voeren. Met hars en touw kan je echt alle kleine donshaartjes ook makkelijk en snel verwijderen. Dus ideaal als je erg blonde of erg zware wenkbrauwen hebt.

Wenkbrauwen bijtekenen:

Er zijn verschillende mogelijkheden om je wenkbrauwen  bij te tekenen. Welke manier je kiest is vaak afhankelijk van het gewenste resultaat.

blog 3

Wenkbrauwpoeder:

Met een wenkbrauwpoeder bekom je het zachtste resultaat. Je kan ook werken met een heel lichte kleur. Ga met een schuin penseel zacht over de wenkbrauw om deze zo op te vullen.

Wenkbrauwpotlood:

Met een potlood kan je het best fijne haartjes na tekenen. Teken korte streepjes in je wenkbrauwen in dezelfde richting als je natuurlijke haartjes.

Wenkbrauw wax:

Een wax zoals de dipbrow van Anastasia is vaak waterproof en heeft de beste houdbaarheid, maar geeft ook het hardste effect. Teken met een schuin penseel zacht je wenkbrauw bij.

Wenkbrauw mascara:

Met een wenkbrauw mascara kam je je wenkbrauw door. Dit is een heel gemakkelijke techniek die erg geschikt is voor heel blonde wenkbrauwen omdat je de wenkbrauw donkerder maakt. Je vult echter geen gaatjes op en je maakt de wenkbrauw niet voller en langer.

wb blog

Het mooiste effect is een ‘ombre’ wenkbrauw. Hierbij is het begin van de wenkbrauw lichter dan de staart van de wenkbrauw. Kleur daarom het begin van de wenkbrauw als laatste in, dan is er minder product op je penseel en blijft dit deel van de wenkbrauw lichter van kleur.

In onderstaande video doe ik voor hoe ik mijn wenkbrauwen doe. Veel succes!!

Xx Caroline

Geef een reactie

3 Reacties

  1. februari 8, 2016 / 7:09 pm

    Mmm, de ombre wenkbrauw, dat ga ik eens proberen!

%d bloggers liken dit: