Color correctors, wat zijn ze? Wat doen ze?

Hallo iedereen,

Tegenwoordig vind je enorm veel color correctors. Urban Decay brengt ze uit in liquide vorm in een ‘lipgloss’ flacon, YvesSaintLaurent in hun touche éclat penseel, Mac in tube en in poeder, Essence in een potlood, Becca in een potje, Nyx in alle vormen,… Om maar te bewijzen dat correctors dit jaar echt hot zijn.

Met een color corrector kan je oneffenheden in je gelaat camoufleren en wegwerken. Je krijgt mooie egale huid als eindresultaat.

Je hebt steeds een complementaire kleur nodig om stoornissen te verdoezelen. Het komt erop neer dat je met een tegenovergestelde kleur uit de kleurencircel de huidskleur gaat neutraliseren.color corr blog

 • Groen gaat couperose en roodheden camoufleren.
 • Oranje gaat wallen en donkere kringen verbergen en hyperpimentatie camoufleren.
 • Zacht blauw/violet gaat een vale gele teint tegen
 • Roze gaat een vale teint tegen
 • Beige verbergt onvolmaaktheden

Een corrector gebruik je steeds onder je foundation om ongewenste vlekjes te verbergen. Hierna kan je foundation gebruiken om de teint helemaal egaal te maken. Tegenwoordig hebben ze ook color correctors in de vorm van een CC creme die je dan ook als enige product kan aanbrengen.

color corr blog 2

Deze producten zijn dus een prima aanvulling op je reeds bestaande make-up stash en zijn voornamelijk bedoeld voor dagen dat je er tip top wil uitzien. Je kan perfect verschillende color correctors gelijktijdig aanbrengen op verschillende plaatsen op je gelaat. Hiervoor zijn de palletjes met meerdere kleuren dan ook super handig!

Veel plezier met uitproberen!

xx Caroline

Geef een reactie

2 Reacties

 1. maart 1, 2016 / 10:30 am

  Dankjewel, ik wist nooit waar de oranje voor was!

 2. maart 2, 2016 / 3:06 pm

  Best wel handig overzicht! Meeste wist ik al maar altijd fijn om het bij elkaar te zien staan 🙂

%d bloggers liken dit: