Nieuwigheden op de Estetica beurs ontdekken

Hallo iedereen,

Deze week waren er twee grote beauty evenementen vlak na elkaar. Donderdag een lanceringsevenement van de nieuwe make-up van Sisley in Brussel. Het verslag hierover kunnen jullie Hier terugvinden.

Zondag ben ik een kijkje gaan nemen op de Esthetica beurs in Brussel. De voorbije jaren ben ik niet naar deze beurs geweest omdat ik het altijd zo’n drukke bedoening vond en als ik iets nodig heb contacteer ik graag rechtstreeks de leveranciers. Waarom dit jaar dan wel hoor ik jullie denken. Wel de allergrootste reden is het nieuwe Make-up merk Nyx. Nyx heeft een eigen stand op de beurs zodat wij uitgebreid kennis kunnen maken met het merk dat heel binnenkort naar België komt met zijn eigen winkel. Ook Paul & Joe was tot voor kort niet verkrijgbaar in België. Naar dit super elegante merk was ik ook heel erg benieuwd. En een derde reden is dat ik nu jullie , mijn lieve lezers, heb. Ik laat jullie graag mee een kijkje nemen via mijn blog, foto’s en video’s.

Het was een supermooie dag en met het Atomium op de achtergrond voelde ik me een beetje toerist in eigen land. Eénmaal binnen kwamen we meteen aan de standen van grote merken zoals Sothys en Pronails. Net achter het hoekje stond de elegante stand van Paul & Joe al. De make-up van Paul & Joe wordt verdeeld door dezelfde firma die Sothys en Bernard Cassière verdeelt. Dus hopelijk kan ik in de toekomst nog nader kennismaken met het frisse merk. Ik vind voornamelijk de meisjesachtige retro verpakkingen en de mooie toilettasjes erg bijzonder.

 

In mijn ooghoek merk ik de stand van het Amerikaanse make-up merk Nyx op. Nyx heeft geen erg grote stand maar wel een enorm drukke stand. Veel jonge meisjes drummen rond de make-up op zoek naar hun favoriete kleur lipgloss. Jammer genoeg is reeds 80% van de make-up uitverkocht en het is nog maar zondagochtend. Nyx heeft zo’n speciale artikelen dat ik geen klassieke neutrale kleuren wilde aanschaffen. Ik had enorm graag hun contour & highlight paletje getest en felle kleuren van hun matte lipsticks, maar helaas. Ik heb mijn hartje uiteindelijk een beetje kunnen ophalen met een oogschaduwpaletje, een blush, een highlighter en een lipgloss.

De volgende stand die enorm in het oog sprong was de donkere, moderne stand van Marc Inbane. Dit is een jong Nederlands merk dat tanningsprays en peelings verkoopt. We hebben de tanning ter plaatse even kunnen uittesten. De spray geeft over je make-up een gezonde bruine gloed als afwerking maar natuurlijk kan je deze ook gebruiken op een goed gereinigde huid als zelfbruiner. Ik heb deze spray de volgende morgend meteen uitgetest en je moet wel voorzichtig zijn want er komt een vrij grote hoeveelheid uit de sprayfles. Misschien is aanbrengen met de bijgevoegde handschoen echt wel aan te raden.

Skinclever had ook een enorm luxueuze stand en hun concept was totaal nieuw voor mij. Zij maken cosmetische verzorgingsproducten met je eigen label. Zo kan je als het ware je eigen verzorgingslijn hebben in je instituut.

Collagen Lift brengt een dagelijks drinkbaar collageen supplement op de markt waarmee je het verouderingsproces van binnenuit kan vertragen. De ampulles bevatten een krachtige combinatie van collageen, zeewier en vitamine C. Binnen 3 tot 6 weken beloven zij een zichtbaar resultaat. Ik ben meteen met een kuur gestart en ik ben benieuwd of ik verschil zal merken. De smaak is niet fantastisch, laten we het daarop houden. Ik vraag me af of iedereen niet liever een supplement neemt onder de vorm van een tabletje, dit gaat sneller en neemt veel minder plaats in beslag.

Verder sprong de stand van Make-up Forever in het ook omdat ze er hele mooie make-up en haarcreaties aan het maken waren.

Als laatste heb ik kennisgemaakt met de mooie nieuwe zomer makeup-collectie van Germaine de Capuccini. De collectie noemt ‘Shantung’ en is exotisch geïnspireerd op de woestijn.

germaine de cap

Ik heb deze dag beelden opgenomen en in een Vlogje gegoten. Kijken jullie mee?

xx Caroline

Geef een reactie

1 Reactie

  1. Tessa
    maart 15, 2016 / 1:20 pm

    Gelukkig heb ik mezelf niet gespot in je vlog! Haha 🙂 ik vond het ook heel jammer dat er telkens zo veel volk stond bij NYX. Verder vond ik Make-up Forever en Make-up Studio wel interessant.

%d bloggers liken dit: