Hoe kies je het geschikte poeder? + mijn favorieten!

Hallo Iedereen,

Niet iedereen gebruik een poeder om zijn make-up af te werken. Sommigen gebruiken enkel een zonnepoeder. Er is geen goede en geen slechte manier van aanbrengen. Maar ik wil jullie wel graag wat tips meegeven welk poeder je best verkiest afhankelijk van je huidtype en je wensen.

Losse poeders

Een los poeder is heel vaak een fixerend poeder dat je over je foundation aanbrengt om deze de hele dag mooi te houden zonder dat deze in de lijntjes kruipt. Een los poeder is vaak doorschijnend of heeft je eigen huidskleur. Van een los poeder gebruik je automatisch meer en mijn ervaring leert me dat je product dan sneller op is. Met een los poeder kan je wel perfect je make-up ‘bakken’.

Compact poeders

Compact poeders kan je gebruiken om je foundation vast te zetten maar je kan ze vaak ook vochtig gebruiken als foundation zelf. Je brengt ze dan aan met een sponsje dat je wat nat hebt gemaakt. Zo krijgt het compact poeder een dikkere en meer dekkende textuur.

Minerale poeders

Minerale make-up is gemaakt van natuurlijke mineralen en bevat geen parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen. Wie kiest voor minerale make-up is vaak allergisch aan andere cosmetica producten of heeft een bepaalde filosofie. Minerale poeders zijn vaak losse poeders maar kunnen ook compact voorkomen. Minerale poeders geven met weinig product een erg goede dekking en worden vaak als foundation gebruikt.

Bronzing poeders

Een bronzing poeder mag je nooit alleen gebruiken. Deze zijn doorgaans veel te donker voor de blanke huid. Een bronzing poeder heeft als doel een zonnige gloed te geven aan bepaalde delen van het gelaat. Ga met een grote losse kwast in een 3-vorm langs je gelaat. Vermijd hierbij het middelste deel van je gezicht. Je kan met een mat bronzing poeder ook heel goed contouren.


Al deze poeders kunnen een mattifiërende eigenschap hebben of ze kunnen net highlightende deeltjes in zich hebben. Als je een jonge of vettere huid hebt kan je gerust je hele gelaat afpoederen om het matter te houden. Als je wat ouder bent mag je geen te mat poeder gebruiken want dit kan tussen de rimpeltjes kruipen en geeft je een grauwer effect. Hopelijk kunnen jullie nu iets gerichter het perfecte poeder voor jou huid zoeken.

Mijn favorieten

Mijn absolute top favoriet is het ‘Ambient Lighting Powder’ van Hourglass. De kleur ‘Dim light’ is de meest natuurlijke kleur van het gamma. Dit poeder fixeert je foundation goed maar geeft je toch een fantastische gloed en een zijdeglans als finish. Het poeder is echter duur en kan je enkel in het buitenland verkrijgen. Ik ben er dus erg spaarzaam mee en gebruik het enkel bij gelegenheden.

Verder wissel ik dagelijks af tussen het Urban Decay ‘De-slick mattifying powder’, het Sothys ‘Poudre compact’ en het Art Deco ‘High definition loose powder’.

Heb jij nog poeders die je me kan aanraden?

xx Caroline

Geef een reactie

1 Reactie

  1. juni 26, 2016 / 5:23 pm

    super leuk artikel! ik zelf gebruik nu een poeder van catrice maar de poeders van essence zijn ook heel fijn

%d bloggers liken dit: