Tips voor gezonde wimpers & wenkbrauwen

Hallo Iedereen,

Iedereen heeft wel eens last van wimperhaartjes die te fijn zijn of wenkbrauwen die je te dun geëpileerd hebt die dan weer een hele tijd moeten bijgroeien. Vandaag geef ik je een paar tips zodat je wimpers en wenkbrauwen mooi verzorgd en intenser ogen.

1. Als je je wimpers kamt, je ervoor zorgt dat ze langer lijken. Door het borstelen worden de wimpers van elkaar gescheiden en gaan ze mooi omhoog staan, waardoor je meer volume krijgt en je wimpers er mooi gevormd uitzien.

2. Ook het kammen van je wenkbrauwen zorgt voor een frisser en voller resultaat.

3. Waterproof mascara is schadelijker voor de gezondheid van je wimpers dan gewone mascara omdat deze de wimpers harder maakt. waterproof mascara is ook moeilijker te verwijderen waardoor je de wimpers kan beschadigen door het wrijven.

4. Je laat je wimpers voller lijken door je mascara met een zigzagbeweging aan te brengen. Je maakt dan met het mascaraborsteltje horizontale bewegingen langs de wimpers, terwijl je van de aanzet naar de punten beweegt.

5. Houd je wimpers gezond en lang door make-up niet te dik aan te brengen. Dikke lagen make-up kunnen je wimperhaartjes beschadigen, simpelweg door het gewicht. Daar worden je wimpers niet gezonder op. Regelmatig breken je wimpers dan ook af.

6. Het duurt zo’n 3 maanden voor je wenkbrauwen terug volledig groeien wanneer je ze overplucked hebt. Het kan zelfs zijn dat ze veel fijner of zelfs slecht teruggroeien als je ze jaren te fijn hebt geëpileerd.


Gebruik goede producten om je wimpers en wenkbrauwen te verzorgen. Een kwaliteitsvolle mascara bevat ook verzorgende ingrediënten die de wimpers mooi houden. Sisley bijvoorbeeld gaat er prat op dat je na het gebruik van hun mascara langere en sterkere wimpers zult hebben. Je hebt ook speciale wimper- en wenkbrauwserums zoals deze van Revitalash. Van Castor olie wordt ook beweerd dat ze je wimpers en wenkbrauwen snel voller maken. Je kan eventueel van binnenuit werken met een voedingssupplement dat haren en nagels terug beter doet groeien.

Maar ook je reinigingsritueel is essentieel in het behoud van volle en sterke wimpers. Gebruik producten die zacht zijn voor de ogen, huid en haren. Gebruik liefst producten op oliebasis zodat je niet te hard moet wrijven om je make-up  te verwijderen.

Geef een reactie

2 Reacties

 1. juni 14, 2016 / 12:48 pm

  Wat een leuk en informatief artikel. :- )

  Als extra tip zou ik willen meegeven: Als je de shape van je wenkbrauwen “kwijt” bent, toch eens langsgaan bij een professional. Op die manier vermijd je denk ik dat je per ongeluk teveel haartjes wegepileerd – want inderdaad, het kan zoooo lang duren vooralleer alles weer teruggegroeid is en sommige haartjes komen gewoon nooit meer terug. :- (
  Als je wenkbrauw door een schoonheidsspecialiste gevormd is, is het makkelijk om die vorm te volgen en zelf dus een aantal keer bij te werken vooralleer je terug moet laten reshapen.

  Ik ga graag naar de Benefit Brow Bar – nog nooit teleurgesteld geweest én het kost maar 22 euro. Ze waxen in plaats van te epileren, vind ik véél beter. Als ik echt fancy wil doen ga ik voor HD Brows (threaden, waxen, tinten, de hele zooi :-)) hier bij een mevrouw in de buurt (Ilse D in Gent) maar het zou niet goed voor mijn portemonnee zijn mocht ik dat te vaak doen. ;- ) Oeps.

  Anyway, mochten hier dames zitten die hun wenkbrauwen zelf supergoed kunnen shapen: Good for you! :- D Maar ik voel me veiliger bij een professional.

 2. juni 16, 2016 / 8:43 am

  Ook wenkbrauwen zijn super belangrijk om er goed uit te zien…..nogal wat mensen vergeten dat wel eens.
  Merciekes Caroline voor je tips en trucks.
  Xxx

%d bloggers liken dit: