Beauty rituelen voor je op reis vertrekt

Hoi Iedereen,

Volgende week vertrek ik voor een paar dagen naar het zonnige Barcelona. Ik wil vandaag even overlopen welke beautyrituelen ik graag voor een reisje naar de zon inplan om mijn huid en haar in optimale conditie te hebben.

Een maand op voorhand:

Minstens een maand op voorhand begin ik dagelijks met het smeren van een anti-cellulitiscrème op mijn bovenbenen en billen. Dan voel ik me toch iets zelfzekerder in korte zomerkleedjes en in bikini.

Een weekje op voorhand:

Deze keer heb ik nog eens een kappersbezoekje ingepland. Ik ga helemaal niet zo vaak naar de kapper omdat ik mijn haren momenteel aan het laten groeien ben. Maar het is weer een half jaar geleden dus het is tijd om mijn dode punten te laten knippen en verzorgen zodat mijn haar lekker fris en gezond is voordat ik het blootstel aan zon, zee en zand.

2 dagen op voorhand:

Ik werk in een schoonheidsinstituut. En twee dagen op voorhand laat ik mijn handen en voeten verzorgen met een gellak behandeling. Gellak blijft op de handen twee weken zitten en op de tenen tot 6 weken. Op reis hoef ik me dus geen zorgen te maken over beschadigde nagels.

Ik laat ook mijn volledige benen, oksels en bikini met wax ontharen.

Als extraatje ter ontspanning laat ik ook een volledige zeezout bodypeeling en een volledige lichaamsmassage doen. De bodypeeling is een perfecte voorbereiding voor de zon, zodat mijn bruine kleurtje langer zal blijven.

1 dag op voorhand:

’s Morgends na mijn douche breng ik op mijn volledige lichaam een laagje bruinen zonder zon aan. Laat dit een kwartiertje intrekken voordat je je kleren aandoet maar nadien kan je gewoon gaan werken. Bruinen zonder zon moet een 8-tal uren inwerken, dus je mag niet meteen gaan zwemmen, in de regen lopen of intensief gaan sporten waarbij je erg zweet.

Ik heb voor de eerste keer een afspraak gemaakt om wimperextensions te laten zetten. Ik hoop dat deze zijden wimpers overdag voor een frisse, opgemaakte look zullen zorgen zonder dat ik make-up hoef te dragen op het strand of in de stad. Ik hoef mij hierdoor geen zorgen te maken om uitgelopen mascara op het strand.

Doen jullie nog iets anders vlak voor je naar de zon vertrekt?

xx Caroline

Geef een reactie

1 Reactie

%d bloggers liken dit: