Bescherm je huid tegen de zon

Hoi Iedereen,

Ik wil vandaag graag nog eens de nadruk leggen op het belang van een goede zonnecrème. Een zonnecrème gaat je beschermen tegen verbranding, huidveroudering, huidkanker en zonneallergie. Zonnecrèmes van een hoogwaardig merk werken heel goed preventief tegen zonneallergie. Verscheidene merken brengen tegenwoordig geen factors meer uit onder spf 20. Hier is enorm veel onderzoek naar gedaan en de lage factors zijn gewoon niet meer beschermend genoeg voor je huid. Ik raad een spf 50 aan voor je gelaat en een spf 30 voor je lichaam.

Bespaar in de zomer zeker niet op je zonnecrème. Als je je huid het ganse jaar goed verzorgt met kwaliteitsvolle producten, zet dit dan ook door in de zomer. Dit is immers de periode dat je huid de meeste verzorging en bescherming vraagt! De zon is naast roken, de meest verouderende factor en de grootste oorzaak van huidkankers.

Tips tegen de zon:

  • Zoek tussen 12u en 15u de schaduw op
  • Smeer je om de twee uur helemaal in met een zonnecrème aangepast aan jou huidtype. Smeer je ook steeds terug in na het zwemmen of veelvuldig zweten.
  • Let bij je zonnecrème op dat deze beschermt tegen UVA en UVB stralen!
  • Een dagcrème met spf factor is niet voldoende om mee te zonnen. Deze is enkel geschikt voor jou dagelijkse boodschappen.
  • Ga niet onder de zonnebank! Deze zijn bij wet reeds verboden in Australië.
  • Kies voor kinderen altijd een spf 50 en smeer ze rijkelijk in alvorens te vertrekken.
  • Smeer regelmatig je handen in met een hoge factor om onsierlijke pigmentvlekken te voorkomen. Idem voor je onderbenen.

Gebruik de hele zomer je zonnecrème als dagcrème. Deze voedt, hydrateert en beschermt tegen huidveroudering. Je kan je after sun voor het gelaat ook als nachtcrème na je vakantie verder gebruiken. Deze gaat extra herstellend en hydraterend werken.

Vitamine D

Wees niet bang voor een tekort aan Vitamine D. Een kwartiertje met handen en voeten in de zon is al voldoende om je Vitamine D voorraad aan te vullen. Hou je handen en/of benen in de ochtend bijvoorbeeld een kwartiertje in de zachte zon alvorens deze in te smeren.

Veel zomergenot!

xx Caroline

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: