Gelaatsproducten; in welke volgorde breng je ze aan?

Hallo Iedereen,

’s Morgens gebruik je een heel aantal producten voor je gelaat, zeker als je je dan ook nog eens graag maquilleert. Vandaag overloop ik alle producten die je aanbrengt voor een optimale verzorging van je huid en een feilloze maquillage.

In welke volgorde breng ik mijn producten aan?

Je begint uiteraard elke morgen met het reinigen van je gezicht. ’s nachts heb je immers 8 uur geslapen op hetzelfde hoofdkussen en je huid scheidt vocht en talg af. Jou huid heeft dus echt nood aan een goede reiniging om je poriën vrij te houden van mee-eters.

collageblog-volg

 1. Reiniging & lotion
  • De allerbeste manier om je huid te reinigen is door eerst een reinigingsmelk te gebruiken en erna een lotion. Ik leg jullie uitgebreid uit waarom in deze blogpost en verder in deze blogpost.
 2. Serum/oogcrème
  • Dan breng je best een serum en/of oogcrème aan. Deze gaan de noodzakelijke voedingsstoffen voorzien.
 3. Moisturizer
  • Nadien breng je je dagcrème aan. Gebruik ’s ochtends liefst een lichte textuur zodat je overdag niet gaat glimmen. Je dagcrème is absoluut noodzakelijk om je overdag te beschermen tegen pollutie, de zon en een droge schilferige huid.
 4. Primer
  • Je kan een primer aanbrengen om je make-up langer te houden die dag. Maar je kan ook gerust een mattifierende primer gebruiken die bijvoorbeeld je poriën verfijnt zonder hierover een foundation aan te brengen. Je huid zal zo toch egaler en superzacht zijn die dag.
 5. Foundation
  • Wil je je graag maquilleren, breng dan vervolgens een foundation aan die geschikt is voor jou huidtype en huidskleur.
 6. Concealer
  • Je brengt je concealer steeds aan na je foundation om kleine oneffenheden en kleurverschillen te camoufleren.
 7. Poeder
  • Met een neutraal of doorschijnend poeder zet je je foundation goed vast zodat deze de hele dag blijft zitten en niet in de lijntjes zal kruipen.
 8. Bronzer
  • Je kan een bronzer aanbrengen om er iets bruiner of gezonder uit te zien, maar je kan met je bronzer ook je gelaat optisch versmallen. Meer info
 9. Blush
  • Gebruik zeker een vleugje blush in een kleur die je heel erg flatteert. Je zal er jonger en frisser uitzien zo.
 10. Highlighter
  • Tot slot kan je nog een highlighter aanbrengen bovenop je jukbeenderen om net dat tikkeltje extra te geven en te laten zien aan je omgeving dat je geeft om je make-up.

 

Breng jij je beauty producten in deze volgorde aan? Of heb je een andere gewoonte? Laat het mij weten hieronder.

xx Caroline

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: