Vroegtijdige verslapping van de hals door smartphones

Hoi Iedereen,

Het onderwerp van dit artikel deed mij even met beide voetjes op de grond komen. Ik heb de voorbije maand vanuit meerdere bronnen gehoord dat onze hals vroegtijdig begint te verslappen door het vele gebruik van smartphones. Meer en meer mensen merken vanaf de leeftijd van 25 jaar rimpels op ter hoogte  van de hals.

Ik heb het mij dus al die tijd niet zomaar ingebeeld. Ik stoor mij al geruime tijd aan de 3 lijnen op mijn hals. Ik had mezelf tot nu toe gerust gesteld dat dit wel in mijn hoofd zou zitten en dat het heus niet zo opvalt want verslapping van de huid is toch pas iets voor 45 plussers?!

Ik vertel je vandaag hoe het komt en wat je eraan kan doen.

Oorzaken van vroegtijdige veroudering van de huid

Het is een feit dat tot de leeftijd van 25 jaar je lichaam zich opbouwt. Vanaf je 25e begint spijtig genoeg stillaan de afbraak. Het is realistisch dat een huid die ouder wordt steeds dunner, droger en minder elastisch wordt. De huid wordt dunner omdat je onderhuids vetweefsel vermindert. Je talg- en zweetklieren verminderen hun productie. Je maakt elk jaar minder collageen en elastine aan.

Onze hals bevat daarenboven bijna geen hydrolipidenfilm of collageenvezels en je hals bevat slechts 3 spieren tegenover een twintigtal in je gelaat. Dit is mede de reden dat onze hals als eerste begint te verouderen.

Door het gebruik van smartphones en tablets buigen wij soms uren per dag voorover waardoor onze hals dus echt vroegtijdig verslapt. Ik heb er een uitgebreid artikel over gelezen in het vak tijdschrift ‘Pro Esthetic’ en ik heb er een uitvoerige bespreking over gehad bij de voorstelling van een nieuw hals product van Sothys.

Ideale verzorging tussen je 25e en je 35e

Zoieso is het belangrijk je dagelijkse verzorging door te trekken tot aan de basis van je hals, en persoonlijk vind ik dat je ook je décolleté moet mee verzorgen. Dit wil zeggen dat je zowel ’s morgens als ’s avonds je gelaat, hals en décolleté goed gaat ontsmincken, reinigen en je verzorging zoals een serum en een goede moisturizer gaat aanbrengen. Op regelmatige basis moet je deze zones ook goed peelen en nu en dan eens een verzorgend masker aanbrengen.

Onthoud dat je voor een goede huid op latere leeftijd preventief moet werken. Nu je huid optimaal verzorgen zal je binnen 10 jaar mooie resultaten opleveren.

Specifieke Hals verzorging

Heb jij zelf ook al gemerkt dat je hals minder stevig is dan een aantal jaren geleden of merk je horizontale rimpels op? Dan kan je apart een hals crème gebruiken van onder je jukbeenderen tot aan je sleutelbeenderen. Momenteel zijn er een heleboel merken die op dit punt inspelen. Valmont, Clarins, Collistar, Sothys,… Gebruik ’s ochtends en ’s avonds na je reiniging eerst je oogcrème en halscrème, laat deze even intrekken en breng vervolgens je dag/nacht crème aan.

Sothys heeft dit jaar de ‘Ovale V’ crème uitgebracht voor het perfecte gezichtsovaal. Dit serum bevat actieve bestanddelen die de huid verfijnen zoals extract van klimop en extract van de bloesem van bittere sinaasappel. Deze gaan vet en vocht op deze plaats bestrijden. Het serum bevat ook actieve bestanddelen die de huid liften zoals peptiden M3.0 en manioksuiker.

Sothys – Sérum jeunesse ovale parfait – 30 ml – € 90

Je gebruikt het serum plaatselijk waardoor je minstens evenlang toekomt met het serum als met je dagcrème. Je moet er ook rekening mee houden dat een serum altijd iets duurder is als je dagcrème omdat deze meer direct werkzame stoffen bevat. Ik ga dit serum vanaf nu aan mijn beauty regime toevoegen en ik houd jullie zeker verder op de hoogte.

ovale-v-1ovale-v-2

ovale-flesje

open-oval-1ovale-v

xx Caroline

Geef een reactie

6 Reacties

 1. september 22, 2016 / 4:25 pm

  Oei was er mij helemaal niet van bewust dat dit zou kunnen gebeuren! De halscrème is jammer genoeg wel wat prijzig 🙁 x

 2. september 23, 2016 / 5:57 am

  Daar had ik ook nog nooit bij stilgestaan. Ik heb ook wel zo’n lijntjes in mijn hals, en ik ben nog maar 20.. x

 3. september 23, 2016 / 1:02 pm

  Oh my god ! Vanaf je 25 al ??? Dat wil zeggen dat mijn lichaam nu al begint af te takelen ???? gosh 🙁

 4. september 23, 2016 / 4:54 pm

  Waauw, besefte ik helemaal niet! Ik denk dat ik mijn smartphone toch wel iets vaker zal opbergen nu ik dit weet. Bedankt voor de heads up 😉

%d bloggers liken dit: