Sheet masks – The hype

Hoi Iedereen,

Tegenwoordig brengen veel beauty merken unidosissen maskers uit. Deze zitten dan mooi individueel verpakt in een zakje. Dit zorgt ervoor dat het masker ook heel erg goed blijft. Het sheet mask is een velletje van katoen of papier dat doordrenkt is met een serum. Het bevat openingen aan de ogen, neus en mond en je kan het zo erg mooi aandrukken op je gelaat.

Vandaag deel ik jullie mijn ervaring met twee van deze maskers.

Garnier Hydra Bomb

Dit maskertje prikkelt heel zachtjes vanaf minuut 1. Op een schaal van 1 tot 10 geef ik een 3 voor prikkeling. Je voelt dus wel dat het masker iets doet. Na 5 minuutjes is het tintelend gevoel verdwenen. Het masker is enorm doordrenkt met product, het is veel maar het lekt niet. Na 10 minuutjes begint het masker heel koud aan te voelen doordat het zo nat is.

Jammer dat het de hals niet mee bedekt. Bij het afnemen van het masker heb ik het nog eens heel goed uitgewreven over mijn hals en decolleté. Het overtollig product heb ik ingemasseerd. Het was niet meer nodig nog extra nachtcrème aan te brengen. Net voor het slapengaan heb ik enkel nog wat oogcrème aangebracht.

Na een half uurtje kreeg ik wel een trekkerig gevoel, voornamelijk op mijn kaken, onder mijn ogen en tussen neus en bovenlip. Dit maskertje was voor mijn gedeshydrateerde huid dan toch niet voldoende om de nacht door te komen.

1 individueel masker komt op € 2,49.

Score: 5/10 omdat ik niet meteen verschil merk de dagen nadien.

Sampar H2O Emergency mask

Dit masker is dikker van textuur en bestaat uit twee delen. Eén deel voor je ogen en voorhoofd en één deel voor ja mond en kaaklijn. Het voelt qua textuur zachter aan en minder koud omdat het iets minder nat is. Ik voel totaal geen prikkeling van het masker. Het onderste deel zakt een klein beetje af omdat het een half uur op moet blijven liggen.

Ik vind hier ook erg jammer dat het masker de hals niet mee bedekt en bovenaan niet tot aan mijn haarlijn komt. Na het afnemen moet ik het overtollig product ook inmasseren maar dit is niet voldoende om ook mijn half mee in te smeren. Nadien heb ik nog een laagje dagcrème nodig omdat het zo goed is ingetrokken.

Mijn huid voelt die dag superzacht aan. De dagen nadien merk ik ook niet meteen blijvende verbetering.

1 individueel masker komt op € 6,65.

Score: 6/10 omdat het masker heel aangenaam en zacht aanvoelt en goed intrekt. Voor deze prijs zal ik het niet al te vaak gebruiken.

Hebben jullie al een ander sheet masker uitgeprobeerd? Wat vonden jullie daarvan?

xx Caroline

blog-maskblog-mask-2blog-mask-3blog-mask-4

Geef een reactie

4 Reacties

 1. oktober 20, 2016 / 6:11 am

  Hey Caro, leuke review! Heb je al Koreaanse sheet masks geprobeerd? Die zijn ook super juicy en je hebt er die gemaakt zijn met andere materialen dan papier of katoen.
  Persoonlijk vond ik de Hydra Bomb van Garnier zeer goed. Ik heb een droge huid met iets vettigere T-zone. Na gebruik zag mijn huid er s’ochtends iets voller uit, minder fijne lijntjes en was die zeer goed gehydrateerd. Die van Sampar heb ik nog niet geprobeerd. Maar een prijs van bijna 5€ vind ik absoluut niet aantrekkelijk voor iets wat je eenmalig gebruikt… Of het moet het echt waard zijn…

  • oktober 20, 2016 / 1:39 pm

   Nee, ik heb nog geen Koreaanse sheet masks geprobeerd. Kan je een merk aanbevelen of zeggen waar ik ze kan aankopen? Ik vind de Sampar inderdaad ook iets te duur om regelmatig te gebruiken. De Hydra Bomb gaf dan geen enorme beterschap bij mij maar zo eens een half uurtje me-time doet ook al wonderen!! xo

   • oktober 20, 2016 / 1:57 pm

    Ik gebruik momenteel Etude House (ik ga er super graag winkelen wanneer ik in Oost-Azië ben, het zijn super schattige winkels). Dat is een heel betaalbaar merk. Maar je hebt daarnaast ook The Faceshop, Innisfree, Leaders Clinic en nog zoveel andere. Voor een maximaal effect kies je best een hydrogel sheet mask. Ik koop deze van de volgende website: en.koreadepart.com/cosmetics. Hopelijk doe je wat leuke ontdekkingen! xoxo

%d bloggers liken dit: