‘Baken’ ipv afpoederen | First impression RCMA

Hoi Iedereen,

Recent heb ik me er voor de eerste keer aan gewaagd mijn concealer te ‘baken’ in plaats van gewoon af te poederen. Heel wat youtubers doen dit constant omdat het hun foundation en concealer beter vast zet en langer mooi houdt. Toevallig had ik diezelfde week ontdekt dat je het bekende RCMA No color powder gemakkelijk via Nederland kan bestellen. Toeval? Dit was voor mij absoluut een teken om het uit te proberen en het te bestellen.

Wat is Baken?

Bij ‘Baken’ ga je met je natte beauty spons een erg dikke laag doorschijnend poeder leggen over je concealer. Op deze manier sluit je je huid af en kan de huid even niet goed ademen. Nu komt je lichaamstemperatuur naar buiten maar deze kan niet voorbij het poeder waardoor je eigen lichaamstemperatuur zorgt voor een oventje voor je concealer. Je gaat als het ware je concealer bakken op +- 37°C. Na een vijftal minuutjes is je make-up echt sterk en super lang houdbaar. Nadien wrijf je het poeder zachtjes weg met een poederborstel.

RCMA No Color Powder

Jaclyn Hill is onder andere enorme fan van dit poeder. RCMA is een professioneel make-up merk bedoeld voor make-up artiesten. Dit poeder heeft geen kleur dus is voor elke huid geschikt en geeft geen witte flashback op foto’s waardoor dit enorm veel gebruikt wordt voor tv en foto werk. Het komt in een probeer verpakking van 30 g of in de grote verpakking van 85 g. Voor 85 g betaal je € 22,50. Dit vind ik een zeer acceptabele prijs voor zo’n grote hoeveelheid en omdat zoveel youtubers fan zijn ben ik dan ook meteen voor de grote verpakking gegaan. Het poeder bevat twee pure ingrediënten; Talc & Silica. Dat maakt dit dus een heel eenvoudig poeder zonder kleur of geurstoffen.

Nota: Bij het filmen van deze video was het nog niet bekend dat je het RCMA no color powder kan kopen via beautybay.com Vanaf 1 November is het poeder beschikbaar via de Engelse beautywebshop voor € 12,10. Let wel het poeder was al out of stock na één dag. Hou de website in de gaten voor aanvulling van dit poeder.

Het poeder gaf mij geen droog en trekkerig gevoel. Het is iets dikker van korrel dan andere poeders die ik reeds heb gebruikt maar dit gaf geen verschil in  het resultaat. Mijn gelaat was meteen mooi afgepoederd. Na enkele uren zag ik een opmerkelijk verschil. Mijn huid is écht matter gebleven dan op andere dagen!

In onderstaande video probeer ik dit poeder voor de allereerste keer uit. Bekijk snel de video voor tips omtrent aanbrengen en om te kijken hoe mijn make-up die dag heeft gehouden.

Welk kleurloos poeder gebruiken jullie om af te poederen?

Ik ga snel een Q&A video opnemen | Hebben jullie vragen voor mij, schrijf ze dan aub hieronder in de comments.

xx Caroline

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: