3 redenen waarom je huid uitdroogt in het najaar + oplossingen

Hoi Iedereen,

Het is reeds enkele weken wat kouder buiten en binnen maken we het lekker warm en gezellig. We zetten de verwarming al op of steken de open haard ’s avonds aan. Er zijn drie redenen waarom onze huid het nu extra hard te verduren krijgt.

  • Verschil met de Zomer

Het verschil met de zomermaanden is nu wel écht voelbaar. Onze voordien vettere huid raakt uitgedroogd en wordt gevoeliger door wrijving van textiel. Je kan moeilijk vermijden dat stof op je huid komt. Kies wel voor natuurlijke en zachte materialen. Het best kan je je lichaam elke morgen volledig insmeren met een hydraterende of voedende bodymelk om je huid te beschermen. In de herfst en winter kan je best douchen met een doucheolie deze helpt ook irritatie te voorkomen.

  • Verwarming

Door de verwarming gaat het vocht vanuit ons huid oppervlak verdampen waardoor deze uitdroogt. Lichaamsdelen die bloot zijn zullen het hardst uitdrogen. Draag daarom binnen steeds kousen of pantoffels. Hier vind je een super leuk paar éénhoorn sloefen van Asos!

Leg een extra laagje dagcrème op wanneer je nog uren in de zetel voor de kachel ligt. Of verschuif je avond routine naar een uur of 7 zodat je nachtcrème voor de nodige bescherming kan zorgen. Je handen smeer je waarschijnlijk meermaals per dag in. Waarom zou je je gelaat niet dezelfde voeding geven?

  • Verschil tussen buiten en binnen

Er is een groter verschil in temperatuur merkbaar tussen buiten en binnen waardoor onze huid telkens een felle koude of warmte impuls krijgt. Wanneer je buiten stapt ’s morgens heb je een beschermend laagje dagcrème nodig die een buffer vormt tegen de koude. Kies vanaf de herfst een rijkere textuur van dagcrème. Zo ga je couperose en een schrale huid tegen. Wanneer je ’s avonds thuis komt is het geen overbodige luxe je huid opnieuw in te smeren met een erg hydraterende crème. Je huid heeft op dit moment immers extra vocht nodig om het verdampen te compenseren.

Heb je een trekkerig gevoel na het reinigen van je gelaat? Dan is je gelaat licht gedeshydrateerd. Je hebt immers het vet laagje er net afgepoetst.

Blijft het trekkerige gevoel echter aanhouden nadat je je crème hebt aangebracht dan is je crème niet meer sterk genoeg voor jou huid in deze periode van  het jaar. Het is ook volkomen normaal dat je in de zomer een andere crème gebruikt dan in de winter.

Blijf steeds kritisch, geeft je nieuwe crème geen verschil na een paar weken dan is deze voor jou huid niet geschikt.

Bij welke dag/nacht crème zweren jullie in deze koudere periode?

Ik ga snel een Q&A video opnemen | Hebben jullie vragen voor mij, schrijf ze dan aub hieronder in de comments.

xx Caroline

winter-2winter

Geef een reactie

1 Reactie

%d bloggers liken dit: