Hoe kan een serum jou huid verbeteren?

Hoi Allemaal,

In een vorige Beauty blogpost (deze lees je hier) heb ik het gehad over de redenen waarom je huid in de herfst en winter gevoeliger is en meer uitdroogt.

Er is één beauty product dat dit probleem erg snel kan tegengaan en een oplossing kan bieden. Een serum kan jou huid een boost geven wanneer deze het nodig heeft. Het kan de huid voller maken en meer confort geven.

Voordelen van een serum:

Een serum is een extra hoog gedoseerd product dat jou huid extra voedingsstoffen geeft als deze nodig zijn. Een serum trekt snel in en is licht van textuur. Je kan met een serum je vocht- en/of vetbalans herstellen maar je kan jou huid ook kalmeren en beschermen.

Hoe gebruik je een serum?

Een serum komt doorgaans in een verpakking van 30 ml. Het zit vaak in een pompje of een flesje met een pipetje waardoor je nooit teveel product in één keer neemt. Een serum is doorgaans veel dunner en lichter van textuur waardoor dit snel intrekt en snel de nodige voedingsstoffen geeft daar waar nodig. Je hoeft niet het hele jaar door een serum te gebruiken maar het mag uiteraard wel. Gebruik het zeker wel een paar achtereenvolgende weken om optimaal resultaat te bereiken. Het heeft geen nut een keer te smeren en dan weer een paar dagen niet. Je bouwt als het ware een vochtreserve op in je huid.

Je gebruikt het gewoon elke morgen en avond na je reiniging vóór je dag- of nachtcrème. Een extra stapje bouwstoffen om je huid optimaal te verzorgen.

Een serum voor elke huid

Je hebt een serum voor elk huidtype. Het meest voorkomende probleempje in deze tijd van het jaar is een gedeshydrateerde, vochtarme huid die een trekkerig gevoel geeft en zo fijne droogtelijntjes zichtbaar maakt. Hiervoor kan je een hydraterend serum gebruiken, zo geef je extra vocht aan de huid.

Is je huid echt droog en vertoont deze in de winter schilfertjes kan een een voedend serum gebruiken. Dit heeft meestal een consistentie zoals olie.

Als je huid er gevoelig is en snel droogte eczeem vertoont kan je een kalmerend serum gebruiken zodat je huid sneller zal herstellen.

Er zijn ook speciale serums die couperose helpen voorkomen of verbeteren, serums die je poriën gaan verfijnen en serums die ouderdomsvlekjes verminderen.

Uiteraard heb je ook een geschikt serum voor de rijpere huid dat preventief gaat werken tegen rimpeltjes en huidverslapping.

Welk serum gebruik ik?

Ik heb een vette huid die enorm snel begint te glimmen overdag maar tegelijkertijd heb ik een heel erg vochtarme huid die bij het minste trekkerig aanvoelt en dit resulteert ook in fijne krakelige lijntjes als ik lach. Mijn huid voelt het meest oncomfortabel rond en onder mijn ogen en over mijn volledige wangen.

Ik gebruik daarom reeds een tweetal weken het Sothys Hydra 3HA, een intensief hydraterend serum boordevol hyaluronzuur. Het heeft een hele lichte melkachtige textuur. Ik kom toe met twee pompjes ’s morgends en twee pompjes ’s avonds onder mijn gebruikelijke crème. Ik heb meteen al het gevoel dat mijn huid overdag minder trekkerig aanvoelt. Deze textuur is licht genoeg voor mijn vettere huid zodat deze snel intrekt en mijn huid zeker niet meer doet glimmen overdag.

Dit serum bevat uitzonderlijk 50 ml en komt op € 79,50.

serums-2-hya

Gebruiken jullie een serum? En gebruik je dit dan het hele jaar door?

xx Caroline

serums-1

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: