Melvita | Nectar de miels

Hoi Iedereen,

Sinds mijn eerste kennismaking met het merk Melvita eerder dit jaar ben ik wel fan van hun producten. Dit najaar is de “Nectar de miels” lijn uitgekomen, een lichaamsgamma voor de erg droge en  gevoelige huid. Heel binnekort zal hier ook ook een gamma voor het gelaat bijkomen.

Het hoofdingrediënt is tijmhoning. Het is een antioxidant dat ontstekingsremmend en anti bacterieel werkt. Het kalmeert beschadigde weefsels en het helpt de collageenvernieuwing versnellen. De producten herstellen de hydrolipidefilm van de huid en zullen zo het vochtgehalte van de huid op peil houden.

De aanvullende ingrediënten zijn o.a. tijm, oranjebloesem, acacia, soline uit zonnebloemolie en alphabisabolol.

Tijdens onze experimenten is gebleken dat tijmhoning de beste resultaten opleverden op gebied van genezing van wonden en haar antibacteriële krachten. De genezing van de huid gaat twee keer zo snel met tijmhoning als met een gewone windel.”

Professor B. Descottes

Comforting handcream – 75 ml € 12

Deze handcrème is heel erg zacht en smeuig maar absoluut niet te rijk. Deze is voor erg droge handen bedoeld en behandeld zelf kloofjes door de koude. Toch absorbeert deze crème snel en geeft die zeker geen kleverig gevoel. De handcrème heeft geen balsem- of boterachtige textuur. Eigenlijk vind ik dit een beetje jammer want ik heb graag een rijke, superzachte textuur. Uiteraard heeft een groot deel van de mensen graag een crème die snel en goed in de huid dringt zodat je onmiddellijk verder kan werken, dus voor hen is deze crème zeker geschikt. De geur is iets opvallender dan gemiddeld maar zeker niet te bloemig. De crème heeft een heel erg handige verpakking en een formaat dat je perfect over mee naartoe kan nemen. Ik raad altijd aan een aantal handcrèmes te hebben en deze bijvoorbeeld in je auto en naast je bed te leggen.

Comforting creamy milk – 200 ml € 19

De naam van het product verklapt hier al veel. Het is een zacht romige melk die heel erg goed uitmasseerd. Je hebt niet al te veel product nodig en je kan er even mee blijven smeren. De lichte textuur trekt nadien goed in. Dit is een ideale crème voor mensen met een erg droge en gevoelige huid die toch niet graag een rijke, dikke crème smeren. Hij heeft een rijke textuur en zit boordevol voedende ingrediënten maar heeft toch een fluide gevoel. De geur vind ik heel erg aangenaam en niet te overheersend.

In het gamma bestaat ook een rijke body balsem. Deze heeft een rijke en zoete textuur die toch snel absorbeert.

Ultra nourishing Comforting Balm – 175 ml € 22,5

 Hebben jullie de producten van Melvita al geprobeerd? En wat vinden jullie ervan?

xx Caroline

Geef een reactie

2 Reacties

 1. januari 8, 2017 / 1:41 pm

  Hey Caro, ik heb eigenlijk nog nooit van dit merk gehoord. Waar kan je ze vinden? xoxo Sarah

  • Caroline Thilemans
   Auteur
   januari 11, 2017 / 1:57 pm

   Dag Sarah, je kan dit vinden in de para apotheek zoals ‘IU’ en online in para apotheken. xo

%d bloggers liken dit: