4711 Acqua Colonia | Limited editions

Hallo Iedereen,

Mijn herinneringen aan het iconische parfum van 4711 gaan ver terug. Ik zie mezelf nog als klein meisje in de badkamer van mijn inmiddels overleden grootmoeder. De badkamer was een typische retro badkamer met tegeltjes in fel turquois. En daar hoorde volgens mijn grootmoeder ook het ‘Echt Kölnisch Wasser’ bij. Men zegt dat geuren beter herinneringen oproepen en dat is zo. Zo herinner ik mij ook nog de gemeenschappelijke douches op zomerkamp telkens als ik de ‘Fructis’ shampoo ruik.

4711 Echt Kölnisch Wasser

De wereldberoemde geurklassieker bestaat al meer dan 222 jaar. Het bijzondere aan 4711 Echt Kölnisch Wasser is de zorgvuldige selectie van hoogwaardige ingrediënten en etherische oliën. De exacte compositie van de ingrediënten is ook vandaag de dag nog steeds geheim. Het bewuste accent op de verkwikkende, lichte topnoot verleent aan 4711 Echt Kölnisch Wasser zijn karakteristieke en aangename geur.

De waardevolle ingrediënten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Bergamot, citroen en sinaasappel zorgen voor de typische, revitaliserende werking. Lavendel en rozemarijn werken kalmerend, ontspannend en zenuwversterkend. Neroli, gewonnen uit de bloesem van de pomerans, werkt in de basisnoot kalmerend en zorgt voor een positieve stemming.

4711 Acqua Colonia

4711 heeft recent zijn gamma uitgebreid en gemoderniseerd. Het grote succes van de Seasonal Editions van vorige jaren riep om een herhaling. Daarom wordt het assortiment van Acqua Colonia dit jaar uitgebreid met deze twee nieuwe limited editions.

Twee geurvarianten voor het koelere jaargetijde in een limited edition: De nieuwe varianten Coffee Bean & Vetyver en Green Tea & Bergamot.

Coffee Bean & Vetyver

Een indrukwekkende en stimulerende geur die energieke levensvreugd oproept. De sterke wisselwerking tussen geroosterde koffiebonen en kruidig frisse vetiver geeft een perfecte energieboost.  Een sensuele verleiding die het zuidelijke temperament niet alleen doet vermoeden.

Green tea & Bergamot

De kalmerende energie van groene thee is gecombineerd met de fruitige frisheid van de stemmingsverhogende bergamot en resulteert in een diepe innerlijke balans.  Een perfecte compositie als spiegel van de Aziatische levenswijsheid die voor onmiddellijke ontspanning zorgt.

2 duidelijk herkendbare basisingrediënten

Ik ben zelf geen enorme parfumkenner en daardoor ook niet altijd een liefhebber. In vorige blogposts konden jullie al lezen dat ik meer fan ben van een lichte bodymist. Je sprayt die zacht over je lichaam, haar of kleding en je ruikt de hele dag fris maar niet te geparfumeerd. Een klassiek parfum heeft vaak zovele ingrediënten dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik hou persoonlijk van licht zoete geuren of geuren die mij echt bekend voorkomen. Daarom hou ik zo van de Acqua Colonia geuren. Je kan de geur makkelijk thuis brengen en deze doet je steeds aan iets denken. Zo laat de nieuwe Green tea & Bergamot mij erg denken aan vakantie en een frisse cocktail, een mojito meerbepaald. De Coffee Bean & Vetyver is een warmere geur, ideaal voor de koudere maanden. Deze geur is ook geschikt voor mannen. Meerdere van de Seasonal editions zijn unisex geuren. Als vrouw een iets mannelijkere geur dragen zorgt sowieso voor complimenten.

Het is een Eau de Cologne dus een geurwater dit wil zeggen dat de geur subtieler is en de prijs ook lager ligt dan bij een Eau de Parfum. met de bijgeleverde spraypomp kan de geur niet alleen als splash, maar ook als natural spray worden gebruikt. Bekijk dan ook nog de elegante retro-design fles en voor mij zijn er geen nadelen aan deze collectie.

 

De adviesverkoopprijs

Green Tea & Bergamot Eau de Cologne Natural Spray 50ml
Coffee Been & Vetyver Eau de Cologne Natural Spray 50ml
21.80,- €
        

 Beide limited editions zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2017, exclusief bij Planet Parfum en Galeria Inno.

Hebben jullie al 1 van de Acqua Colonia parfums getest? Welke is jullie favoriet?

xx Caroline

 

 

Geef een reactie

2 Reacties

 1. oktober 17, 2017 / 1:27 pm

  De Coffee Been & Vetyver Eau de Cologne zie ik wel zitten, zeker voor de wintermaanden, ik hou ook wel van kruidig en warm, alhoewel de bergamot in het ander Eau de Cologne mij ook zou kan verleiden.
  Ik laat hier weten hoe het me bevalt!

  B.T.W. leuke flesjes

  Dankjewel Caroline
  xxx

 2. september 4, 2018 / 5:02 pm

  Ik heb ze allebei mogen uitproberen en weet nu welke me het meest bevalt,, De Coffee Been & Vetyver doet mij persoonlijk toch iets te veel aan de Eau De Cologne van ons moeke denken, de Green Tea & Bergamot Eau De Cologne is helemaal mijn ding maar ik hou dan ook van het warme Bergamot!
  Leuk dat ik ze kon testen 😉

  Ik ben dan ook graag vrijwiligster
  XXX

%d bloggers liken dit: