Beauty Blunders | 2

Eindelijk heb ik een tweede video/artikel gemaakt in deze ‘Beauty Blunders’ reeks. Ik weerleg vandaag 3 uitspraken over beauty die ik regelmatig te horen krijg. Ik wil jullie graag meegeven hoe je je huid optimaal verzorgt en wat je beauty ritueel zou moeten inhouden.

Ik gebruik geen dagcrème want ik gebruik toch gewoon een BB Crème

Neen, deze BB of CC crème geeft echt niet voldoende vocht, voeding en bescherming voor jou huid. Je gebruikt er allereerst niet voldoende product van om je huid optimaal te beschermen overdag. Misschien heb je wel last van een gevoelige huid, couperose, pigmentvlekken of open poriën? Om jou huid voldoende te beschermen heb je eerst een laagje aangepaste dagcrème nodig en daarover kan je een laagje BB crème aanbrengen om je huid een mooie finish te geven. Enkel en alleen als je jonger bent dan 20 jaar én geen huidkwaaltjes hebt kan je eventueel enkel je BB crème gebruiken.

Ik smeer mijn dagcrème steeds heel erg stevig in mijn  huid

Opgepast, wees voorzichtig! Het is inderdaad goed om je huid voldoende te masseren, zo zal je de bloeddoorstroming stimuleren en zal je huid er frisser uitzien. Behandel je huid echter als een zeer gevoelig kasjmieren truitje, met alle voorzichtigheid. Ga niet aan de huid trekken of duwen want dit zal onderliggend juist elastine- en collageen vezels verzwakken. Tokkel liever je crèmes in je gelaat of masseer met de vingertoppen in zachte cirkelvormige bewegingen.

Ik heb zoveel last van eelt en kloven, nochtans rasp ik mijn voeten elke dag

Je voeten te vaak raspen zal ze juist stimuleren om meer eelt aan te maken. Eelt is een natuurlijk verdedigingsmechanisme van onze huid om deze te beschermen. Het is veel belangrijker je huid 2 keer per dag goed in te smeren met een rijke voetenbalsem. Eén keer per week raspen is meer dan voldoende om de huid niet overmatig te irriteren.

Bekijk hieronder mijn video voor de extra uitgebreide uitleg.

Gebruikte make-up in deze video:

 • L’oréal Accord parfait foundation 3.5N
 • Mac pro longwear concealer NW20
 • ArtDeco high definition loose powder
 • Benefit Hoola lite
 • Nyx Bakes blush ‘Chiffon’
 • Nyx Strobe of genius illuminating palette
 • Artdeco Eye brow designer 3
 • Morphe oogschaduw palette 12NB & 12S
 • Make-up Geek foiled eyeshadow (paars)
 • ArtDeco high precision liquid liner
 • ArtDeco All in one panoramic mascara
 • Nyx Soft matte lip cream 26 Havana

XX Caroline

Geef een reactie

1 Reactie

 1. februari 22, 2018 / 3:13 pm

  Heel interessant naar goede gewoonte. Dankjewel. X

%d bloggers liken dit: