Make-up tips voor brildragers

Ik wil jullie heel graag al mijn make-up tips meegeven voor vrouwen die een bril dragen. Het is belangrijk dat je make-up zichtbaar is achter je bril, maar ook niet té zichtbaar want brilglazen vergroten ook imperfecties. Over het algemeen verbergt je montuur een deel van je oogmake-up waardoor je best voldoende make-up mag gebruiken. Met volgende tips zal je make-up heel mooi uitkomen en ook erg lang blijven zitten.

Allereerst, ben je bijziend gebruik dan een vergrootspiegel om je make-up aan te brengen want zonder bril zie je immers minder details. Als je bijziend bent, zullen je brilglazen je ogen verkleinen, gebruik dus lichte, frisse kleuren om je ogen te vergroten. Wanneer je verziend bent zullen je glazen je ogen vergroten, dus kan je gerust donkerdere oogschaduw gebruiken of een oogpotlood op je waterlijn.

Fixeren

Kies voor een lichte textuur van Foundation zodat deze niet cakey kan worden. Wanneer je foundation te dik is of niet geschikt voor jou huidtype kan deze op de neusbrug gaan verplaatsen door de druk en wrijving van je bril. Gebruik na je foundation en concealer zeker een poeder om die plaats extra vast te zetten. Je kan deze ook gaan baken voor het meest langdurige effect.

Schaduw

Je bril zorgt voor een schaduw aan de onderkant. Camoufleer walletjes dus zeker goed. Heb je last van donkere kringen, gebruik dan eerst een corrector onder je foundation. Een corrector is dikker van textuur dan een concealer en heeft een oranje ondertoon om de blauwe kleur te neutraliseren. Gebruik dan je foundation en je concealer om op te lichten. Fixeer goed.

Wenkbrauwen

Zorg voor een goed gestylde wenkbrauw, deze maken je look af. Borstel je wenkbrauwhaartjes mooi naar boven en naar buiten zodat de wenkbrauw zichtbaar is boven je montuur.

Eyeliner

Laat je voor je eyeliner leiden door je montuur. Bij een dun montuur past een dunne eyeliner het best en bij een zwaarder montuur kom je weg met een dikkere eyeliner. Vermijd spatie tussen je eyeliner en je wimpers want deze zal harder opvallen door het vergrotende effect van de brilglazen. Gebruik een gekleurd oogpotlood op je onderste wimperrand en een zwarte eyeliner op je bovenste. Dit geeft een erg fris effect en laat je ogen extra goed uitkomen.

Mascara

Gebruik geen mascara die enorm veel lengte geeft, verkies er één die veel volume belooft. Zo zullen je wimpers niet tegen je brilglazen aankomen. Je kan ook eerst je wimpers kruller met een wimperkrultang.

Gebruikte make-up:

 • Skindinavia The makeup finishing spray ‘bridal’
 • Mac pro conceal and correct palette ‘medium’
 • L’oréal accord parfait foundation 3.5N
 • Too faced born this way concealer ‘light’
 • L’oréal Glam beige ‘light’
 • Benefit Hoola bronzer
 • Morphe palette 35N
 • Nyx Epic ink liner
 • Sephora crayon contour yeux 12h waterproof 29 my boyfriend’s jeans
 • Makeup Geek foiled eyeshadow ‘center stage’
 • ArtDeco All in one panoramic mascara
 • Nyx baked blush
 • BeeBee Mattique hybrid lip gloss

Letten jullie erop hoe je je maquilleert als je een bril draagt?

xx Caroline

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: