Wintertips voor een comfortabele huid | Oogverzorging

Het wordt stilaan winter en dat voelen we, ik toch. Als dertiger merk ik dat mijn huid meer en meer reageert op de verandering van de seizoenen. De verwarming staat al een tijdje aan om het binnen lekker warm te houden en buiten hebben we reeds temperaturen tussen 0 en 10 graden gevoeld. Dit zorgt voor een groot verschil in temperatuur als je vaak van binnen naar buiten gaat en omgekeerd. Het is belangrijk je huid te beschermen tegen deze invloeden.

Herken jij één van onderstaande dingen?

  • Je lippen worden droog en vertonen barstjes
  • Je huid voelt op sommige plaatsen trekkerig, alsof je huid te klein is voor je gelaat
  • Je krijgt last van droge plekjes op de huid en/of droge schilfers op de onderbenen
  • Je huid wordt veel sneller rood wanneer je buiten vertoeft
  • Je ziet rode bultjes verschijnen op je bovenarmen of bovenbenen
  • Je huid jeukt soms (zeker na een warme douche kan dit het geval zijn)

Als je hier iets van herkent wijst je huid je erop dat je meer vocht en/of vet nodig hebt. Waarschijnlijk heb je in de eerste plaats veel meer vocht nodig want de verwarming bij je thuis, in de auto of op het werk verdampt het vocht uit je omgeving maar ook vanuit je huid. Je kan hier drie dingen tegen doen.

3 Tips om meer vocht aan je huid te geven

  • LIFESTYLE: Zet potjes water op je verwarming, als het echt  nodig is kan je een luchtbevochtiger plaatsen. Zet je verwarming niet te hoog, zeker de blazer van je auto mag niet te fel staan.
  • VOEDING: Drink meer water, je hebt per 30 kg lichaamsgewicht 1 liter water nodig per dag. Wissel gerust af met bruiswater, kruiden thee, infused water of magere bouillon of soep. Denk er ook aan voldoende gezonde vetzuren op te nemen om de huid soepel en zacht te houden, denk hierbij aan Avocado’s, vette vis, noten en zaden, plantaardige oliën,…
  • VERZORGING: Gebruik extra hydraterende beautyproducten voor lichaam en gelaat. Ook producten op oliebasis kunnen soelaas bieden, zij leggen voornamelijk een beschermend laagje over de huid waardoor je huideigen vocht niet kan verdampen.

Je kan een extra beautyproduct toevoegen aan je ritueel, bijvoorbeeld een extra vochtinbrengend serum. Maar je kan ook je crème vervangen door een rijker exemplaar. Wees kritisch, probeer uit en beoordeel of je huid comfortbeler aanvoelt dan voordien. Je huid wordt in de winter niet alleen droger maar ook gevoeliger, ga hierdoor niet te vaak scrubben.

Bij mij zijn lippen en ogen het meest gevoelig aan de temperatuursverandering, daarom gebruik ik deze periode graag extra oogverzorging. Ik denk dat de ogen in je dertiger jaren heel erg belangrijk zijn goed te verzorgen omdat hier vaak de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden. Gebruik in de winter ’s ochtends en ’s avonds een oogcrème voor je dag- of nachtcrème en gebruik regelmatig een oogmaskertje, dit kan je comfort geven bijvoorbeeld tijden het drogen van je haren. Ik zet mijn potje oogcrème steeds op mijn nachtkastje omdat ik ook vaak ’s nachts een droog en trekkerig gevoel ervaar.

Hier kunnen jullie mijn vorige ‘winter’ post lezen.

TEASER: Binnenkort kan je deze en veel meer beauty tips lezen in het boek “Mijn Huid” dat uitkomt op 26 februari 2019.

xx Caroline

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: