Vergeet jezelf niet deze feestdagen | Tips

Ken jij geen Kerststress? Prijs jezelf gelukkig en geniet van deze periode! Dat doe ik trouwens ook hoor, maar de feestdagen gaan toch gepaard met wat meer werk en drukte. Het vieze weer en de lange werkdagen verlagen mijn weerstand elk jaar waardoor ik in december steeds wel even ziek val.

Het is drukker op het werk want alles moet afgewerkt worden voor het einde van het jaar. Het is drukker in je huishouden want cadeautjes moeten aangekocht worden, en ja als vrouw zorg je vaak voor alle cadeautjes van je hele gezin. Je huis moet op orde staan want er gaat toch wel minstens één kerstfeestje door bij jou thuis. Hiervoor moet je uiteraard je menu plannen, je decoratie, het supermarktbezoek, je outfit. En heel binnenkort is de school gedaan en lopen de kinderen een hele dag rond jou. Niet moeilijk dat je jezelf wel eens vergeet op de eerste plek te zetten.

Ik geef je vandaag enkele tips om tijdens deze dagen wat meer aan jezelf te denken en jezelf ook in de watten te leggen.

Ten allereerste durf ‘neen’ zeggen. Laat anderen weten dat het voor jou teveel is en dat je ook wil genieten van deze dagen, waardoor jij niet voor het ganse menu gaat zorgen. Je kan het beter meteen melden aan je vrienden en familie, dan er nachten over te liggen piekeren. Verdeel de taken en laat elke gast iets meebrengen waardoor jij ook aan tafel mee gezellig kan keuvelen. Laat je man voor de muziek en eventuele animatie zorgen, laat hem sleuren met tafels en stoelen of stuur hem naar de supermarkt om bestellingen op te halen, want laten we eerlijk zijn, de bestelling zelf, doe je beter alleen. Geef hem de vrijheid om voor de drank te zorgen of laat je gasten hun drankjes zelf nemen, door bijvoorbeeld een aperiteif’bowl’ te maken, een tapkraantje met ‘Infused water’ en de wijnen op tafel te zetten. Als je kan op je werk neem je reeds vóór kerst een dagje verlof. Een dagje me-time waarbij je je nagels en/of je gezicht laat verzorgen, naar de kapper gaat en op zoek gaat naar een nieuw kleedje, dat heb je zeker verdiend. Neem niet enkel een dag vakantie na de feestdagen want die dag zal je de hele tijd staan opruimen, afwassen en kuisen. Jezelf voorbereiden op een feest is al het halve feest. Ik heb in mijn gsm een lijstje onder notities waar ik het hele jaar door ideeën verzamel voor cadeautjes. Wanneer mijn familie in het jaar laat vallen wat ze wel erg tof vinden, schrijf ik dit neer, en zo koop ik sneller en gerichter de cadeautjes aan. Denk reeds meer dan een maand op voorhand aan je pakjes zodat je op de drukste dagen de stad niet meer in moet.

De meest gevraagde schoonheidsbehandelingen de week voor kerst zijn gelaatsverzorgingen, manicure/gelnagels, spraytan en wimperextensions. Laat jezelf die éne vrije dag eens verzorgen en neem de avond voor je feest een uitgebreid bad, scrub je hele lichaam en verzorg je gelaat eens extra met een maskertje. Ga op tijd slapen en eet gezond de dagen voordien. Je zal uitgeslapen opstaan met een frissere huid en meer kunnen genieten en verdragen die dag. Eet trouwens de hele maand december extra gezond, je hebt je vitaminen nodig want we krijgen minder daglicht en bacteriën gaan snel de ronde. Ik neem steeds een extra vitamine supplement om mijn weerstand en huid een boost te geven. Onthoud dat wanneer je hard werkt, je ook nét dan meer nood hebt aan rust en me-time. Steek meer tijd in jezelf deze dagen en maak je huisje tijdig party-proof. Ga de dagen voor kerst geen extra dingen inplannen, denk eerst aan jezelf. Als jij geen rust uitstraalt zal jou gezin jou ook geen rust bieden rondom jou.

Een belangrijke tip die ik je nog wil meegeven is dat niets perfect moet zijn. Gasten merken waarschijnlijk niet op wanneer er iets fout is gelopen die dag. En ook de volgende dag. Je huis moet deze dagen niet onmiddellijk aan kant liggen, je zal zien dat er in je huis geleefd werd en dat er mooie herinneringen werden gemaakt en deze zijn veel belangrijker dan een opgeruimde keuken.

A Very Merry Christmas

xx Caroline

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: