Dubbel reinigen | Met de producten van Nuxe

De Double cleanse is een term die vanuit Zuid Korea komt overwaaien. In Korea staat het niveau van beauty producten en beauty rituelen erg hoog. Het komt er eigenlijk op neer om je huid tweemaal te reinigen. Liefst zelfs twee keer met een verschillend product. Eigenlijk niets vernieuwend maar deze term zal je erg vaak gaan horen vanaf nu en heeft meer dan één voordeel.

Vaak zit er na je reiniging nog behoorlijk wat vuil op je watje met lotion. Dit wil zeggen dat je eigenlijk beter had moeten reinigen. Idealiter reinig je eerst met een product op olie basis, welke heel erg goed make-up en huideigen talg emulgeert en afvoert. Wanneer het vet nu van je huid is reinig je nog een keer met een fijner reinigingsproduct op waterbasis, zoals een zachte reinigingsmelk, een reinigingsgel, een dieptereiniger of micellair water. Dit tweede product zal beter tot diep in je poriën kunnen reinigen en de laatste restjes zweet en pollutie wegnemen. Een goed gereinigde huid oogt frisser, is zuiverder en neemt de verzorgingsproducten erna beter op.

Ik heb de voorbije maand verschillende reinigingsproducten getest van het Franse merk Nuxe. Ik heb nooit eerder een product van Nuxe getest en wanneer ik zag dat hun reinigingsgamma zó uitgebreid is, wilde ik dit graag eens testen op mijn niet al te gemakkelijke en onzuivere huidje.

 

Nuxe Micellaire reinigingsolie 150ml – € 18,89

Wat ik zelf fantastisch vind aan een reinigingsolie is dat deze zo zacht en luxueus aanvoelt op je huid. Een olie verwijderd heel erg gemakkelijk al je makeup zonder dat je moet ‘schrobben’ en zo is deze heel zacht voor de huid, ook voor de gevoelige huid. Een reinigingsolie is zeker niet te vet voor een vette huid want dit product blijft niet op de huid zitten, je wast het er weer vanaf. Teveel aan talg en vet in de huid wordt juist erg goed verwijderd wanneer je reinigt met een reiniger op oliebasis. Olie lost olie op en neemt zo het overtollige talg mee weg.

Van deze olie krijg je achteraf zeker geen onaangenaam, trekkerig gevoel. Dit is een micellaire reinigingsolie die erg bloemig ruikt naar rozenblaadjes. persoonlijk reinig ik eerst mijn oogmake-up met een watje en nadien ga ik over mijn volledige gelaat inclusief ogen met een paar pompjes onverdunde olie. Het product prikt niet aan mijn ogen en verwijdert snel en zonder geschrob mijn make-up. Masseer je gelaat gerust enige tijd met de olie voor een ontspannend en relax gevoel aan het einde van de dag. Neem dan de olie af met lauw water.

 

Nuxe Micellair reinigingswater 200ml – € 16,16

Van hetzelfde gamma heeft Nuxe een micellair reinigingswater met 3 verschillende rozen en groene thee, geschikt voor alle huidtypes, ook de gevoelige. Breng het product met een watje op de huid aan en spoel niet af. Dit micellair water neemt de overige restjes vuil, make-up en talg goed weg. Na het reinigen ziet mijn huid niet rood. Omdat de producten zo zacht zijn kalmeren ze mijn huid.

 

Nuxe Aquabella Gel Zuiverend Micro Exfolieren 150ml – € 13,84

Van het Aquabella gamma heb ik ook twee producten getest omdat deze geschikt zijn voor de gemengde huid en beloven oneffenheden en overtollig talg te verminderen. Je kan de zuiverende gel elke dag gebruiken zonder de huid uit te drogen. Ik vind deze ideaal te gebruiken na de micellaire reinigingsolie als tweede reiniger om het teveel aan talg in mijn vettere huid te onderdrukken. Ik gebruik de zuiverende gel ook elke ochtend in de douche.

 

Nuxe Aquabella Lotion Ess.onthult Schoonheid 200ml – € 16,36

Ik was heel erg benieuwd naar deze lotion omdat deze belooft de gemengde huid effener te maken en poriën te verkleinen en deze laat alsook een hydraterend laagje achter zodat de gedehydrateerde huid niet trekkerig anvoelt. Ik hoop dat jullie het belang van een lotion inzien want dit is een heel erg belangrijk stap in een goede reiniging die je echt niet mag overslaan. Je gebruikt een lotion als laatste stap in je reiniging en je wast deze niet af. Het klopt inderdaad dat ik na het gebruik van deze reinigingsproducten geen trekkerig gevoel heb, mijn huid voelt aangenaam aan en is klaar voor een créme verzorging.

In deze blogpost vertel ik je nog eens over duidelijk het belang van een lotion/tonic/toner.

Ideale volgorde om deze producten aan te brengen:

  1. Micellaire reinigingsolie
  2. Aquabella zuiverende gel en/of Micellair reinigingswater
  3. Aquabella lotion

Je kan ook ’s ochtends de twee Aquabella producten gebruiken en ’s avonds de olie en micellair water om zacht je make-up te verwijderen en je huid te kalmeren. Op deze manier heb ik het nu een maand gedaan om mijn huid fris en zuiver te houden.

Je kan deze producten terugvinden via de website van Multipharma, in de apotheek en in de para-apotheek.

Hier vind je de instagram pagina van Multipharma.

 

xx Caroline

 

Reinigen jullie je gelaat reeds twee keer na elkaar?

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: