Getest | Olie voor een vette huid

 

Mijn huid is behoorlijk vet en begint een paar uur na de reiniging ervan heel erg te blinken, ik maak gemakkelijk zwarte puntjes aan en heb geregeld last van echte witte ontstekingen. Nu is het zo dat mijn huid toch wel trekkerig aanvoelt en nood heeft aan iets meer hydratatie en comfort. Ik ben al langer fan van reinigingsproducten op olie basis. Vandaag test ik een olie als nachverzorging, speciaal aangeraden voor de onzuivere huid, gemengde huid.

Essentiële oliën kunnen daadwerkelijk een verschil maken voor je huid omdat deze goed en snel opgenomen worden en zo hun werkzame bestanddelen diep in de huid brengen.

Nadat ik de olie van Melvita had aangekocht ben ik meteen op zoek gegaan naar meer informatie omtrent de werking van deze olie. Nigella olie kan je op je huid smeren als je last hebt van psoriasis, eczeem of acné. Ik lees dat deze zwarte komijnzaadolie eveneens goed helpt tegen vroegtijdige ouderdomsverschijnselen zoals rimpels. Je hebt alle voordelen van een olie die de huid voedt en soepel houdt en tevens de essentiële voedingsstoffen die de huid helpen genezen. Klinkt goed voor mij.

 

Melvita Nigella olie

  • Zuiverend, verstevigend.
  • Verzorging van de gemengde tot vette huid.

Belofte: Dag na dag ziet er uw huid stralender uit.

Nu echter de test.

Ik heb deze olie nu een paar weken gebruikt als nachtverzorging. Na een goede reiniging heb ik enkel deze olie aangebracht omdat deze voldoende rijk aanvoelt en ik zo geen interactie zou hebben met eventuele andere serums en/of crèmes. Ik ben echt super enthousiast, mijn huid ziet er goed uit en heeft slechts occasioneel last van een puistje, net zoals daarvoor. Mijn huid voelt niet vetter aan overdag dan wanneer ik een klassieke nachtcrème gebruik, en heeft niet meer onzuiverheden. Wat ik wel heb is een aangenamer gevoel, mijn huid voelt niet trekkerig ’s avonds en ’s nachts. Zelfs ’s morgens wanneer ik wakker wordt heb ik nog steeds een zacht en aangenaam gevoel. Ik denk dat deze olie wel een een blijvertje kan worden tijdens de wintermaanden. Ik neem hem alvast mee op ski vakantie.

Opgelet: probeer deze olie enkel wanneer je graag een vetter laagje op je huid voelt. Wanneer je het gevoel van product op je huid niet kan verdragen moet je je niet aan dit product wagen. Het is en blijft een olie en deze trekt niet volledig in de huid maar laat een filmpje achter dat je blijft voelen. Gebruik deze olie dus ook alleen maar ’s avonds.

Welke nachtverzorging gebruik jij liefst? 

xx Caroline

Geef een reactie

1 Reactie

%d bloggers liken dit: