Garancia | Een inovatief beauty merk

Door mijn job als schoonheidsspecialiste ken ik veel beautymerken en heb ik al erg veel beautyproducten uitgeprobeerd. Ik heb mijn persoonlijke favorieten die ik dagelijks gebruik maar ik vind het super fijn om nieuwe producten te leren kennen en uit te testen. Een beautymerk kan mij steeds bekoren wanneer zij een product in hun gamma hebben dat uniek is. Garancia is zo een merk dat mij steeds verrast. Waar andere merken klassieke reinigingsproducten en crèmes verkopen, hebben Garancia producten steeds een unieke textuur of speciaal doeleinde. De verpakking bevat steeds bijzondere benamingen en een heleboel informatie. Dit kan verwarrend zijn voor de onwetende consument die soms niet meteen voor ogen heeft waarvoor dit product nu juist dient. Ik bespreek vandaag enkele producten van garancia in mijn eigen woorden en leg je uit wanneer en hoe je deze best kan gebruiken.

La perle du marabout – Gelée évanescente rééquilibrante

Dit is een crème die je ’s morgens en ’s avonds mag gebruiken als dag/nacht crème. Naar mijn mening is deze gel textuur niet hydraterend genoeg en breng je deze best aan over een hydraterend serum. Dit product gaat de huid langdurend matifiëren en de poriën verfijnen. De textuur lijkt op een porie verkleinende primer waardoor ik het over een serum zou aanbrengen en onder een foundation. Geschikt voor de gemengde tot vette huid.

Hallucinogène – Soin de teint transparant

Dit product breng je aan na je dagcrème in de plaats van je foundation. Het product is transparant maar belooft een egale perfecte finish aan je gelaat. Je kan het aanbrengen over je rimpeltjes waar die deze optisch zal vervagen. Het is niet nodig een poeder hierover aan te brengen want het product mattifieert. Dit product is geschikt voor de iets rijpere huid, die geen oneffenheden vertoont en geen pigmentvlekjes, maar wel een optisch egaler resultaat wil.

Bal masqué – masque high tech purifiant oxygenant éclat

Dit is een reinigend masker voor de gemengde tot vette huid. Breng enkele pompjes aan op een gereinigd gelaat en laat de zuurstofbelletjes zijn werk doen voor zo’n 5 minuten, was vervolgens goed af en breng een verzorgende crème aan.

Bal Masqué – masque high tech de nuit autobronzant destressant

Dit masker mag je na je avondreiniging egaal over je gelaat en décolleté aanbrengen en de hele nacht laten inwerken. Het belooft je de volgende ochtend een stressvrij en gebruind huidje alsof je één week op vakantie ging. Het product kleurt niet enorm snel dus je kan het meerdere keren per week gebruiken als je de kleur wil opbouwen.

Bal masqué -masque high tech liftant hydratant repulpant

Een nootje van dit masker is voldoende, laat dit 5 minuten inwerken of zelfs een hele nacht. Het legt een vliesje over de huid dat de huid opspant en zorgt voor een liftend en plumping effect. Je kan dit masker ook aanbrengen voor een avondje uit, dan raad ik wel aan het overtollige product na 5 minuten zachtjes af te nemen met een licht vochtig watje.

Bal masqué – masque high tech nourrissant apaisant préventif

Dit masker is geschikt voor de gevoelige, iets drogere of rijpere huid. Het masker kalmeert en voedt de huid. Je mag het 1 a 2 keer per week aanbrengen en 20 minuten laten inwerken. Ideaal is dit masker in de zomermaanden wanneer de huid extra herstelling nodig heeft na een zonnige dag. Dit masker heeft ook een tweede functie, je kan het preventief gebruiken wanneer jou huid gevoelig reageert op de zon. Dan gebruik je het masker de avond voor blootstelling aan de zon om de huid voor te bereiden.

Fée Moi Fondre

Deze frisse krakende mousse heeft een meervoudige werking. Hij werkt tegen cellulitis, gaat de huid verstevigen, zorgt voor drainage van het vocht en heeft een algemene afslankende werking. Gebruik dit product 1 tot twee keer per dag voor optimaal resultaat.

Fée Moi Fondre la nuit

Sinds kort kan je de Fée Moi Fondre ’s avonds afwisselen met de nacht variant. Deze bevat rode alg, Maté- en Steviabladeren en bietenextract om de huid ’s nachts te ontgiften. Goed schudden voor gebruik en geniet van het welddagige gevoel van deze unieke textuur.

Fée Moi Dorer

Deze bruinen zonder zon heeft dezelfde knisperend schuimende textuur en voelt superfris aan voor mooi gebruinde zomerbenen. Pluspunt is ook hier het grote formaat van 400ml. Breng het schuim gelijkmatig aan op een gescrubde huid zo’n 1 a twee keer per week.

Aqua Rêves-Tu

Dit product is een verfrissende en hydraterende spray die je aanbrengt na je reiniging en voor je crème verzorging. Je kan hem gebruiken als een hydraterende tussenstap zoals een serum maar je kan hem ook naar wens gedurende de dag bij sprayen over je gelaat. De spray belooft te kalmeren, verhelderen, glans te geven en de huid in balans te brengen door de aanvoer van vitaminen en collageen. Zelf ben ik in de zomermaanden een superfan van een frisse gezichtsmist en deze heeft een behoorlijk grote verpakking van 200ml.

Prédictions d’étoiles – Chance Insolente

Dit geparfumeerde water is een lichte eau de toilette die je moet schudden voor gebruik omdat er fijne glitterdeeltjes inwerkt zijn. Deze variant heeft de geuren van vijg, kokos en viooltjes. Het is een geluksbrengertje dat je overal in ja handtas mee naartoe kan nemen door zijn klein formaat van 17ml.

*Je kan Garancia aankopen bij de apotheek, para apotheek of online. Prijzen liggen tussen de € 11 en € 40.

Heb jij reeds producten van Garancia uitgeprobeerd? Wat vind je ervan?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: