Beauty stuff op vakantie

Het is augustus dus de zomervakantie is reeds halweg. Ik hoop dat jij net als ik nog een reisje te goed heb. Nog even naar de zon, genieten van de rust en het lekker niets moeten doen, is extra leuk als je er nog naar kan uitkijken. Koffers inladen is echt één van mijn favoriete bezigheden. Een tweetal weken op voorhand al bedenken welke kledij je écht wil meenemen, welke beautyproducten perfect zullen staan bij je licht gebruinde huid en strandwaardige beachwaves. Ik probeer zo compact mogelijk te reizen maar toch een eindeloze hoeveelheid aan combinatiemogelijkheden mee te nemen. Stilleto’s doe je waarschijnlijk niet aan op vakantie en al je kledij is lekker luchtig en neemt niet veel plaats in je tassen. Neem niet te veel kleding mee, zo is er extra plaats voor beautystuff!

Ik wil graag mijn lijstje van beautyproducten met jullie delen. Vroeger nam ik zeker en vast te veel mee, maar de helft komt vaak ongeopend mee terug naar huis.

Prioriteiten:

 • Zonnecrème, kleine tube spf 50 die je altijd in je handtas bij hebt, grote verpakking spf 50 en spf 30 voor aan het zwembad. Ik smeer mij ’s ochtends in de hotelkamer het liefst helemaal in met een lichte crème textuur. Naar het strand neem ik graag een spray zonnecrème mee om snel en zonder zand je huid opnieuw te beschermen
 • After sun voor ’s avonds,
 • Biafine of flamigel om de eventueel verbrande huid beter en sneller te doen genezen.
 • Tandenborstel en tandpasta in mini formaat
 • Deo in mini formaat
 • Shampoo in mini formaat. De douchegel die je in je badkamer gratis krijgt is vaak goed, de shampoo is voor mijn haar echter nooit voldoende zacht.
 • Reinigingsmelk, lotion en oogdémaquillant, vaak neem ik flesjes mee die al 3/4 leeg zijn, zodat ik de lege verpakking kan achterlaten.
 • Als dagcrème gebruik ik op reis meteen mijn zonnecrème voor het gelaat met spf 50, en ’s nachts kan je je after sun voor het gelaat gebruiken. Neem slechts een klein potje hydraterende crème mee voor als je meer comfort wenst.
 • Kleine reisapotheek, maar onthoud dat er waarschijnlijk ook apothekers zijn waar je naartoe gaat.
 • Je kan producten ook overgieten in de daarvoor geschikte lege reisverpakkingsflesjes, of neem staaltjes mee op reis.

Make-up:

 • Waterproof mascara
 • CC creme It Cosmetics spf 50 als foundation en getinte dagcreme
 • 1 palette waarin bronzer, blush en highlighter zit
 • 1 oogschaduwpalette met een aantal kleuren perfect voor een dag- én een avond makeup look
 • Waterproof eyeliner of oogpotlood
 • verzorgende lippengloss/balsem
 • Makeup penselen

Dit zit niet meer in mijn koffer:

 • Stijltang; het is toch steeds te warm en te vochtig op reis, waardoor mijn haar meteen weer begint te krullen. Natuurlijke beach waves zullen het worden deze vakantie.
 • Scrubs, scrub je huid heel erg goed van kop tot teen voordat je vertrekt, het is onnodig dit mee te zeulen.
 • Hetzelfde geldt voor maskertjes, je denkt dat je op reis meer tijd zal hebben voor deze verzorging, maar meestal blijkt dit niet zo te zijn. Eventueel kan je 1 sheetmask meenemen, dit is zeker voldoende.

Vergeet niet dat je waarschijnlijk wel spullen kan aankopen in het dorp waar je verblijft. Als iets op is ga je gewoon ter plaatse een nieuwe fles kopen.

Welke spullen had jij bij die eigenlijk overbodig waren op vakantie?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: