Hoe voorkom je cakey foundation bij een vettere huid?

Als je last hebt van een vette huid ken je vast de ongemakken die een foundation met zich mee kan brengen. Na een aantal uren zit je foundation helemaal niet meer zoals jij het wil, begint je t-zone enorm te blinken en gaat je make-up verschuiven en in de lijntjes kruipen.

Wat kan je hier best aan doen?

Oogcrème: Gebruik ’s ochtends enkel een ooggel als je iets rond je ogen wil gebruiken. Een oogcrème is te vet en zorgt voor een minder goede hechting en dekking van je foundation & concealer.

Dagcrème: Kies allereerst een geschikte dagcrème voor jou huid. De dagcrème moet voldoende intrekken en niet meer kleverig aanvoelen. Kies ’s ochtends een heel erg lichte textuur zoals een hydraterende emulsie of gel. Je kan ook een mattifiërende dagcrème gebruiken. Laat enkele minuten tussen elke stap, zodat oogcrème en dagcrème goed kunnen intrekken en opdrogen.

Primer: Breng je primer zacht en deppend aan zodat deze goed in de huid wordt gedrukt en goed hecht op de plaatsjes waar jij het nodig acht. Gebruik nooit teveel product.

Foundation: Breng je foundation liefst aan met een vochtige beauty blender en dep deze goed in de huid. Verkies een matte foundation of zeker een foundation die geschikt is voor de vettere huid en niet comedogeen is, dit wil zeggen dat deze geen zwarte puntjes kan veroorzaken.

Concealer: Gerbuik in de zomer onder je ogen iets minder foundation en minder concealer als in de winter. Gebruik een lichte textuur concealer zodat deze zeker niet “cakey” wordt. Onder je ogen kruipt te dikke concealer anders in je lach rimpeltjes en geeft je zonnebril ook een duidelijke afdruk.

Poeder: Dep met diezelfde beautyblender of met een grote poederdons een doorschijnend/mattifiërend poeder goed in de huid. Dit poeder zal gedurende de dag het teveel aan vet absorberen en je huid zo goed mogelijk mat houden.

Fixing spray: Gebruik op het einde uiteraard een (mattifiërende) fixing spray om je basis de hele dag mooi te houden!

Blotting paper: Je kan gedurende de dag ‘Blotting Papers’ gebruiken om het vet op je T-zone wat weg te deppen. Na het gebruik van je blotting paper kan je opnieuw een beetje doorschijnend poder aanbrengen op de T-zone.

TIP: Je kan ook reeds een beetje fixing spray gebruiken over je primer alvorens je foundation aan te brengen.

TIP: Je gebruik best een product dat mattifiërend is maar ga niet voor een mattifiërende dagcrème EN mattifiërende foundation EN mattifiërend poeder. Je huid heeft ook een minimum aan hydratatie nodig om gezond te ogen en gezond te blijven.

TIP: Gebruik in de zomer minder foundation omdat de huid dit seizoen op zijn vetst is.

TIP: Wanneer je ’s avonds naar een feestje moet raad ik je aan je make-up opnieuw volledig aan te brengen. Of zorg ervoor dat je overdag geen make-up aanhad.

MIJN FAVORIETEN:

  • Malu Wilz Aquamarine ant ageing ooggel
  • ArtDeco Brightening moisture cream
  • Neutrogena Hydro boost gel crème
  • Sothys pore refiner primer ‘perfecteur de teint’
  • Smashbox photo finish primer oil free
  • It Cosmetics cc cream matte spf 40
  • Max factor Long lasting radiance concealer
  • ArtDeco Longwear concealer
  • RCMA no color powder
  • Skindinavia Bridal setting spray

Kunnen jullie mij bepaalde producten aanraden voor een erg vette huid?

xx Caroline

Geef een reactie

1 Reactie

%d bloggers liken dit: