Welke mascara kies je voor jouw wimpers?

Mascara’s bestaan er in alle kleuren, formaten en kwaliteiten. Vandaag ga ik het voornamelijk hebben over het borsteltje. De vorm en de textuur van een mascara borstel zegt al veel over wat deze mascara met jouw wimpers kan doen. Ze krullen, verlengen of meer volume geven. Ik vind het ook erg belangrijk een juiste mascara te kiezen voor jouw type wimpers. Ik heb al vaak ondervonden dat mijn favoriete mascara zeker niet de favoriet is van mijn vriendin. Zo heb ik graag veel lengte in het midden van mijn wimpers zodat mijn ogen meer open lijken. Mijn vriendin zet altijd heel erg haar buitenste wimpers aan omdat zij graag een verbredend effect wil bekomen zoals een cat eye.

Klassiek:

De klassieke mascara borstel is niet te groot en niet te vol bezet met haartjes. Deze mascara is geschikt voor alle leeftijden en alle soorten wimpers, voor wie niet al te veel vomume wenst.

Iets oudere dames hebben niet graag teveel lengte omdat de wimpers dan tegen de oogleden bovenaan kunnen komen en de mascara zo kan uitlopen. Dit geldt ook zo voor brildragers. Liever meer volume dan lengte voor hen.

Rubberen borsteltje:

De mascara met rubberen borstel is uitermate geschikt voor oudere dames of brildragers omdat dit borsteltje heel precies werkt, ook voor kortere wimpers. Dit rubberen borsteltje geeft ook bijna geen klontertjes.

Volume borstel:

Heb je graag lange en volle wimpers dan gebruik je best een mascara met een grote borstel. Let wel een grote borstel is enkel geschikt als je van nature lange wimpers hebt, anders is je borstel vaak te groot en kom je sneller tegen je huid of heb je sneller samenklevende wimpers.

Wanneer een grote mascara borstel een fijnere punt heeft kan je hier makkelijker het cat eye effect mee creëren. Je kan met de fijne punt gemakkelijk de buitenste wimpers in model kammen.

______________________________________________________________________________

Panoramisch:

Een panoramische mascara heeft in het midden van het borsteltje een buiging waardoor het midden van je wimpers meer lengte krijgen en zo zorgt deze voor een open blik. Deze mascara is persoonlijk mijn favoriet.

Curl:

Tot slot heb je nog mascara’s met een volledig gebogen borstelkop. Deze geven zoals de voorgaande ook een hele mooie verlenging aan de wimpers en zorgen voor een volle open blik.

______________________________________________________________________________

Als mijn favoriete mascara dan ook nog eens bestaat in een waterproof versie ben ik helemaal gelukkig. Ik gebruik zelf minstens de helft van het jaar een waterproof versie. Zeker in de zomer omdat ik dan geen zorgen hoef te hebben wanneer ik zweet of op vakantie gewoon een duikje wil nemen in het water. Het ganse jaar door gebruik ik ’s morgens waterproof mascara wanneer ik die dag nog ga sporten. ’s avonds gebruik ik dan ook graag een ontsminkinsolie die heel erg vlot en zacht mijn make-up verwijdert, ook de waterproof varianten.

xx Caroline

Wat is jouw favoriete model en merk van Mascara?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: