Heeft ook jouw huid last van dit najaarsweer?

De herfst is nu echt begonnen. Het regent al weken en de temperaturen zijn heel wisselvallig. Waarschijnlijk heb ook jij thuis of in je auto al eens de verwarming hoger gezet. Dit is de moment dat ik met jou je beauty regime even ga bekijken.

Allereerst is het belangrijk dat je weet welke beautyproducten er in je badkamer kastje staan en dat je kritisch elke dag voelt of deze producten ook comfort bieden aan je huid wanneer het kouder wordt.

Ik vind het wel belangrijk om de producten die je hebt opengemaakt ook op te gebruiken. Een geopend potje blijft maar zo’n 6 tot 9 maanden goed dus het is beter dat je deze niet laat staan tot de volgende lente of zomer. Waarschijnlijk vergeet je dit potje dan ook en dit is gewoon verspilling.

Wat kan je nu doen om je zomer beauty regime op te waarderen naar een volwaardig herfstregime?

  • Gebruik een extra serum onder je dagcrème om voldoende comfort te bieden overdag. Gebruik deze periode graag een hydraterend serum dat je huid voorziet van vocht zodat je geen trekkerig gevoel ervaart. Hierover kan je dan gerust je dagcrème met lichte textuur verder opgebruiken. De verwarming, thuis, op je werk of in je auto doet het vocht vanuit de huid verdampen waardoor de huid trekkerig gaat aanvoelen.
  • Om dit trekkerige gevoel alvast te vermijden na het reinigen kies je nu best voor een zachte melk reiniger, waarom niet ééntje voor de gevoelige huid? Zo gaat je huid ook meteen kalmeren en minder roodheden ervaren. Je gelreiniger die je nog had van de zomer kan je ’s ochtends onder de douche verder op gebruiken maar ’s avonds heb je een zachtere reiniging nodig om de huid te kalmeren en voor te bereiden op je nachtcrème.
  • Vervang als eerste je nachtcrème in een iets rijker exemplaar, deze zal ’s nachts de huid van voldoende comfort voorzien en de droger wordende huid sneller gaan herstellen. Deze gaat de huidbarière ’s nachts versterken.
  • Gebruik je scrub minder vaak, bijvoorbeeld 1 keer in de 14 dagen, maar gebruik deze wel verder op.

TIPS:

  • Zet een potje oogcrème op je nachtskastje zodat je je bij een trekkerig of droog gevoel een beetje verzorging rond je ogen kan bijsmeren.
  • Zet aan je salontafel ook een verzorgingsmandje, met bijvoorbeeld en hand- en voetcrème, een vijl en een lippenbalsem. Wanneer je tv kijkt heb je meestal tijd om je even in te smeren en zo heeft het product ook de tijd om in te trekken.

Onthoud dat de herfst slechts de overgang is naar de winter. Verander niet je complete regime in één keer, vul je zomerregime aan met ondersteunende en hydraterende producten. Het is de bedoeling dat je nu je huid voorbereid op de aankomende winterkoude. Doe je dit niet dan is het schadelijke effect van de koude op je huid deze winter veel erger. Je lippen zullen dan bijvoorbeeld sneller barsten en je huid wordt schraler door de koude en zal meer couperose creëren. Je moet nu je huidbarière versterken en bewust worden van de oorzaken die je huid kwetsen.

In onderstaand artikel van mij kan je de oorzaken van een gedehydrateerde huid in de herfst teruglezen. https://www.carosbeautyworld.be/blog/2016/11/03/3-redenen-waarom-je-huid-uitdroogt-in-het-najaar-oplossingen/

Wat doe jij om je huid deze periode in balans te houden?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: