Is niet elke huid een beetje een gevoelige huid?

Dit jaar is het eerste jaar dat ik er zo vaak mee in aanraking kom, een gevoelige huid, zowel bij mijn klanten zie ik het steeds vaker maar ook bij mezelf. Het ligt grotendeels aan de overgang naar het winterseizoen. Merk jij ook niet dat je huid soms droge of schrale plekjes vertoont, je lippen barsten, je ogen voelen droog aan, je huid wordt roder wanneer je een wandeling maakt, of wanneer je net binnenkomt in een warme ruimte. Ook wanneer je je huid net hebt gereinigd voelt ze soms trekkerig aan en geeft zo kleine rode vlekjes. Hoe komt dit?

In de winter heeft je huid minder talgafscheiding waardoor ze minder soepel wordt en sneller gekwets raakt door wrijving van je washandje bijvoorbeeld. Het verschil in temperatuur zorgt er voornamelijk voor dat je haarvaatjes sneller openen om je huid op te warmen, dit geeft onmiddellijk een roder uitzicht maar kan ook op lange termijn permanente gesprongen adertjes, couperose, veroorzaken.

Is het allerbelangrijkste niet gewoon je huid kalmeren, je huid rustig houden, een constant verzorgingspatroon voor je huid creëren?

Je huid kan ook gevoelig worden door deze te overladen met prikkels, te vaak scrubben bijvoorbeeld of te veel verschillende producten en merken na elkaar gebruiken. Probeer in de winter eens een dagcrème voor de gevoelige huid. Dat ben ik nu ook aan het doen. Ik heb mijn verzorgingsregime aangepast aan dit seizoen en wil dit graag met jullie delen.

Reiniging

In de herfst en winter gebruik ik enkel mijn reinigingsmelk om mijn huid ’s ochtends en ’s avonds schoon te maken. Een reinigingsmelk is heel erg zacht van textuur en voelt niet koud aan dus deze zal mijn huid het minst irriteren. Wanneer je echt een droge huid hebt kan je dit seizoen ook een reinigingsolie gebruiken. Ik gebruik nu slechts 1 maal per week een peeling om de dode huidcellen zachtjes te verwijderen. Nadien gebruik ik uiteraard zoals steeds mijn lotion om alle restjes weg te nemen, mijn poriën te sluiten en de ph van mijn huid terug op peil te brengen.

Dagverzorging

De dagcrème heeft als doel de huid te beschermen, deze legt als het ware een schildje over de huid om ze te behoeden tegen de koude gure wind en de droge warmte van de verwarming. Ik heb onlangs de “Anti Stress Cream” van Malu Wilz leren kennen. Dit is een milde verzorging voor de rode en snel geïrriteerde huid. Ik was meteen weg van de textuur, hij voelt super smeuig aan zonder vet te zijn. Hij trekt snel in en geeft een fris maar comfortabel gevoel aan mijn huid in de ochtend.

Nachtverzorging

Je nachtcrème gaat de huid ’s nachts voornamelijk herstellen. In rust herstelt de huid vele malen sneller en gebruik je dus best een gepaste crème die eventuele andere huidkwaaltjes gaat verzorgen. Ik gebruik momenteel de “Brightening moisture cream” van ArtDeco Caviar. Deze creme is licht van textuur, trekt snel in en gaat de huid voorzien van voldoende vocht terwijl deze de huid ook gaat ophelderen, perfect voor mijn gemengde huid met pigmentvlekjes.

Voor mijn dag- en nachtcrème gebruik ik ook een oogcrème. Ik ben al een tijdje fan van de “Aquamarine eyegel” van Malu Wilz. Dit is een ooggel dus hij werkt verkoelend en gaat zwellingen tegen maar daarnaast bevat deze ook vitamine A en hyaluronzuur die de rimpeltjes gladder maken. Dit is echt een topproduct, al de voordelen van een anti-ageing oogcreme in de vorm van een gel. De huid wordt lichtjes opgespannen en dit geeft een ideale basis voor je make-up. Daarenboven is deze gel ook nog eens geschikt voor de gevoelige huid.

Verder gebruik ik een serum omdat mijn huid nu gedehydrateerd is en ik toch iets meer vocht en meer product nodig heb om mijn huid comfortabel te doen voelen. Ik gebruik momenteel het bijpassende serum “Brightening perfecting serum” van ArtDeco Caviar. Dit serum heeft een lichte textuur en trekt snel in de huid. Het product gaat bestaande pigmentvlekjes verlichten en nieuwe vlekjes voorkomen.

Heb jij jouw verzorgingregime al wat aangepast aan dit koude seizoen?

Mail me gerust als je vraagjes hebt over jouw huid en hoe je deze optimaal kan verzorgen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: