Thuis verzorging in corona tijden

Het is niet omdat we allemaal wat meer thuis zijn dat we ervaren dat we ook meer tijd hebben. Waarschijnlijk zijn je kinderen ook thuis deze periode en merk je dat je huis veel sneller vuil wordt en de vaatwasser elke dag draait. Vergeet zeker niet jouw me-time momenten te nemen tussen het thuiswerk en het huishouden door. In een vorige blogpost vertel ik je alles over het nut van relaxatie. Ik ben voorstander om minstens een paar uren per week uit te trekken voor jezelf. Je kan deze periode minder makkelijk hobby’s buitenshuis uitoefenen, maar tijd voor jezelf in de badkamer moet zeker kunnen. Ik geef je enkel ideetjes voor een ochtend-, vooravond- of avondmomentje.

s Ochtends kan je wat tijd uitsparen door je minder of niet te maquilleren. Verzorg je huid wel erg goed, reinig met een zacht product, tonifieer met een frisse lotion, en hydrateer met een gepaste oog- en dagcrème. Gebruik met dit weer zeker een product met spf factor 30 of 50 als laatste product in je verzorgingsritueel. Je vertoeft waarschijnlijk meer tijd buiten en de eerste zon kan je huid echt wel beschadigen. Ga je in de namiddag opnieuw buiten, smeer dan zonnecrème bij.

Nadat ik in de namiddag buiten van de zon heb genoten, gesport heb of een fietstochtje gemaakt heb vind ik het zalig om in de late namiddag of vooravond een lekker lang bad of douche te nemen en zo tijdig je huid opnieuw te verzorgen. Het geeft een ontspannen gevoel en je kan meer relax aan je avond beginnen. Nadat je huid zon heeft gezien kan je een erg hydraterend masker leggen om meteen de opgedane schade te beperken. 

Als je jonge kinderen thuis hebt is het misschien fijner om later op de avond je me-time moment in te plannen. Ga uitgebreid in bad met een boek, een goed muziekje of een glaasje wijn. In bad gaan vlak voor je naar bed gaat is de uitgelezen moment om je lichaam van kop tot teen in te smeren met een erg rijk bodycrème. Na het warme bad is je huid heel goed doorbloed en zo zal je crème goed kunnen inwerken. ’s Avonds laat mag je crème ook wat vetter zo kan deze je huid tijdens de nacht optimaal herstellen.

Omdat je een tijdje niet naar het schoonheidsinstituut kan om je te laten verzorgen raadt ik aan dat je toch twee maal per week een relaxmoment voor je huid neemt. Scrub je huid zacht twee keer per week en voorzie je gelaat twee keer per week van een deugddoend masker. Dit zal samen met een goede twee maal dagelijkse reiniging zorgen voor een frisse en ontspannen huid. 

Draag zorg voor je gezin en voor jezelf.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: