Hoe gaat het leven tijdens corona

Via facebook en de nieuwsbrieven probeer ik jullie heel beknopt op de hoogte te houden van de belangrijkste veranderingen en de nieuwste regels die het instituut moet volgen. Maar toch heb ik heel wat meer gedachten die ik eens wil neerschrijven. Hoe gaat het met mij, met ons, hoe zien we de toekomst van de zaak en wat voor werk doe ik momenteel nog allemaal?

De eerste onwetende dagen van de corona lockdown, had ik wel behoorlijk wat stress. Ik zat er middenin, nog klanten voorthelpen, ongeruste klanten informeren, en afwachten wat de op te volgen regels zouden zijn. Uiteindelijk kwam er het verdikt dat we moesten sluiten onmiddellijk vanaf woensdagmiddag 12u, zo gezegd zo gedaan. De afspraken voor de komende twee weken en half geannuleerd en meteen de nodige aanvragen voor een hinderpremie gedaan. Ik ging er echt vanuit dat de situatie zich op die manier zou voortzetten tot 6 april. Nu weten we wel beter. Het is te zeggen, ik weet tot wanneer ik zeker verplicht ben te sluiten, maar ik weet nog niet wanneer ik mijn zaak terug mag openen. Nu heb ik er echter geen stress meer over. Wat komt dat komt, en pas als we met zekerheid iets weten begin ik alle klanten te informeren en vul ik mijn agenda opnieuw aan. Het einige waar ik ’s ochtends over hoef na te denken, is welk deeltje van het huis ga ik vandaag kuisen, wat gaan we eten vanavond, welke rekenoefeningen schotel ik Robin voor en wanneer schijnt de zon zodat ik wat kan gaan fietsen. De eerste weken vond ik het tof om zelf rijstpap en moelleux te maken, ontbijtjes en pizza te laten leveren. Daar ben ik echter op terug gekomen, mijn jeans broeken vinden het niet meer tof. Fitbit vorige week terug de kast uit gehaald, en elke dag minstens een uur sporten.

Wisten jullie dat mijn man grote fan is van gadgets? Zo hebben we ondertussen, na lang wachten op onze bestelling een ping pong tafel in huis, om het gemis van het tennissen wat tegen te gaan. Gezonde tip: Pingpongen zorgt voor heel veel stappen per dag. Verder kunnen we ook dartsen, badmintonnen, chillen in de hangmat, … Alvast geen gebrek aan entertainment voor Robin. Ik houd me overdag goed bezig want Peter werkt gewoon van thuis uit in de living. Ik heb het nu heel rustig, hij zal het heel deze zomer rustig hebben in zijn evenementensector. Ik kijk al uit naar zijn kooktalenten.

Vanaf deze week verveel ik me een beetje, in het instituut staat alles klaar om er terug in te vliegen, alles is spik en span, de voorraad is aangevuld en ontsmettingsmiddelen in overvloed. Ik heb juist mijn eigen nagels verzorgd deze weken en Peter en mama eens voorzien van een gelaatsverzorging. Verder mag ik regelmatig eens een pakketje met producten leveren aan mijn trouwe klanten en hou ik mijn website en social media bij. Ik Had me voor de corona crisis net ingeschreven voor een online opleiding “Producten & ingrediënten” waar ik me nu regelmatig aan kan zetten, maar het is wel een hele theoretische boterham.

Ik hoop jullie spoedig te kunnen contacteren om een afspraak in te plannen. Ik bel jullie één voor één op in volgorde zoals jullie afspraken oorspronkelijk gepland stonden. Deze eerste weken zullen even hectisch zijn en op volle toeren, elk mogelijk uurtje werken. Na een paar weken veronderstel ik dat de afspraken beter gespreid zullen zijn en dan is het weer tijd om mooie acties met jullie mee te delen.

Jullie kunnen me ook volgen via Instagram @Sothysschoonheidsinstituut

Laat me even weten hoe het met jullie gaat in een berichtje, altijd leuk om nieuwtjes te horen!

xxx Caroline

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: